Hollandsche Beton Groep

Persberichten
5 september 2002
Start verkoop woningen 'Land van Belofte'

Schiedam - HBG Vastgoed start zaterdag 7 september, tijdens de 'Dag van het Stadse Wonen', met de verkoop van tachtig woningen en appartementen van het woningbouwproject 'Land van Belofte' aan de Broersvest te Schiedam. Geïnteresseerden kunnen in het Wooninformatie Centrum aan het Stadserf kennis nemen van het project en zich als belangstellende aanmelden. De feitelijke start verkoop van de woningen start op woensdag 2 oktober. Het project is door diverse bezwaarprocedures aanmerkelijk vertraagd. HBG Vastgoed heeft het vertrouwen dat voornoemde procedures met een goede afloop zullen worden beëindigd, zodat er nu voor gekozen is om in verkoop te gaan.

'Land van Belofte' is een ontwikkeling van HBG Vastgoed in samenwerking met de gemeente Schiedam. Het plan is gesitueerd op een centrale en historische locatie in Schiedam en omvat 25 stads- en atelierwoningen,
51 appartementen, vier penthouses, 2.500 m2 winkelruimte en 134 ondergrondse parkeerplaatsen. De uitvoering van het project is in handen van HBG Volker Bouwmaatschappij te Rotterdam.

Het bouwplan is vanuit een duidelijk stedenbouwkundig kader ontworpen. De architectenbureaus Groep 5 Van der Ven te Rotterdam en KOW te Den Haag zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. De gevels van de woningen en appartementen hebben een statige, klassieke uitstraling. Karakteristiek zijn de variatie in platte en puntdaken, de toepassing van verschillende kleuren bakstenen zodat lijkt alsof de woningen individueel ontstaan zijn en het gebruik van ornamentiek. 'Land van Belofte' zal de nieuwe entree naar de oude binnenstad van Schiedam vormen.

Gezien de eerdere grote belangstelling voor dit project en het unieke karakter ervan wordt op
7 september een groot aantal geïnteresseerden verwacht. Naar verwachting kan in het tweede kwartaal van 2003 met de bouw worden gestart.

HBG Vastgoed bv en HBG Volker Bouwmaatschappij bv zijn onderdeel van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.

Nadere informatie: Brigit Stokman, hoofd PR HBG Vastgoed, telefoon 070 3722483.