Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
Brussel, 6 september 2002

Agalev neemt deel aan nationale klachtendag van "bomspotting"



Op zaterdag 7 september organiseren het Forum voor Vredesactie, Voor Moeder Aarde en Bomspotting vzw een klachtendag tegen de aanwezigheid van kernwapens in Kleine Brogel. Het paraat houden van kernwapens op Kleine Brogel komt neer op de voorbereiding van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Met deze klacht wil "bomspotting" een signaal geven aan de rechterlijke macht dat het hun taak is hiertegen op te treden. Deze klachtendag kadert in de campagne 'Van Bomspotting naar Bomstopping'.

In heel België stappen mensen naar hun plaatselijk politiekantoor om klacht neer te leggen tegen de Belgische regering wegens het voorbereiden van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Op heel wat plaatsen leggen ook Agalev-mandatarissen en militanten een klacht neer. In Brussel neemt behalve Vlaams volksvertegenwoordiger Eloi Glorieux ook de schepenen Luc Denys (Schaarbeek), Annemie Vermeylen (Watermaal-Bosvoorde) en Pascal Dufour (Elsene) deel aan de actie. In Gent neemt Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk Holemans deel, in Hasselt Ludo Sannen, fractievoorzitter van Agalev in het Vlaams Parlement. In Diksmuide is Senator Michiel Maertens van de partij, in Malle Leen Laenens volksvertegenwoordiger en in Brugge Vlaams volksvertegenwoordigster Veerle Declercq. Telkens zullen de parlementairen vergezeld zijn van een aantal militanten.

Voor de concrete locaties en uren verwijzen we u naar de website van bomspotting: http://www.motherearth.org/bomspotting/nl/7_9_nl.php.

Meer informatie:

Paskal Deboosere,
Persverantwoordelijke Agalev,
0496 567 569

---
Agalev Persdienst
Paskal Deboosere, persverantwoordelijke
Brialmontstraat 23, 1210 Brussel
tel (02)219 19 19 fax (02)223 10 90
gsm 0496 567 569
e-mail pers@agalev.be

---
Agalev via InterNet
e-mail persdienst: pers@agalev.be
agalev homepage : http://www.agalev.be/
persteksten : http://www.agalev.be/pers/