RED BULL NEDERLAND B.V.

Down the Hill Road and Offroad

Uniek spektakel in Nederland

DOWN the HILL road and obstacle

Wereldtop Downhill strijdt op 14 procent steil Zuid-Limburgs parcours

In het weekeinde van 7 en 8 september vindt in Valkenburg de derde editie van het Red Bull Down the Hill road and obstacle evenement plaats. Op de 14 procent steile Brakke Berg, een bekende wielrencol, zal de internationale downhill skate-elite om de 3 podiumplaatsen strijden. De deelnemers starten twee aan twee vanaf een ruim 9 meter hoog startplatform en vinden door middel van speciaal in Zwitserland ontworpen springschansen hun weg naar de finish. De Red Bull Down the Hill road and obstacle is een van de snelste wedstrijden ter wereld.

De ruim 9 meter hoge startramp, gekoppeld aan een 30 graden steil plankier bezorgt de deelnemers meteen aan de start een snelheid van meer dan 45 km/u. Vervolgens lopen de snelheden op tot boven de 80 km/u. De deelnemers zijn echte daredevils. Zij beschikken over een fenomenale remtechniek en dragen beschermende kleding en een integraalhelm. Tijdens de Red Bull Downhill in 2001 zijn de startramp en de hoge snelheid springschansen door de specialisten enthousiast ontvangen. Spectaculaire sprongen van meer dan 15m ver net voor de haakse bocht in het parcours zorgden voor adembenemend schouwspel voor de ruim 5000 aanwezige toeschouwers.

Een belangrijk deel van de voornamelijk uit Italianen, Zwitsers, Fransen en Oostenrijkers bestaande wereldtop zal in Valkenburg starten op de laatste Europese wedstrijd van het seizoen. Diverse getalenteerde Nederlanders zullen proberen zich staande te houden in het internationale veld.

Uniek tijdens deze derde editie is de deelname van 16 ervaren streetskaters van voornamelijk eigen bodem die in een eigen wedstrijd discipline, startend in groepjes van vier, tegen elkaar zullen strijden. Zij kunnen hun ruime ervaring met obstakels op vlak terrein nu toepassen op een gewaagde helling.

Op zaterdag 7 september vanaf 10:00 uur vinden de eerste trainingen plaats op het parcours. Massale toeloop van het publiek verwacht de organisatie pas op zondag wanneer de kwalificaties (13:00 tot 14:00) en de finales (14:40 t/m 15:30 uur) worden gehouden. Wilt u bij het evenement aanwezig zijn of de persmap ontvangen, meldt u dan aan bij Muriel Dalmulder. Foto's van vorig jaar kunt u vinden op: www.redbull-photofiles.com. Het professionele perscentrum is mede ingericht door de Stonehouse Groep B.V. met Apple beeldbewerkingcomputers. Foto's zijn direct na de wedstrijd gratis beschikbaar.

Dit bericht mag gratis worden overgenomen. Graag ontvangen wij knipsels van publicaties. Red Bull Communications contactpersoon Muriël Dalmulder, mobiel:
+31/06/53722557 of +31/0/30/2209930, e-mail:
muriel.dalmulder@nl.redbull.com
Postbus 245, 3720 AE Bilthoven


09 aug 02 15:08