Gemeente Uithoorn

WATERWEEK RUIMTE VOOR WATER

De waterweek gaat zaterdag 7 september van start met de uitreiking van de prijs voor de winnaar van de waterwedstrijd. Burgemeester Berry Groen reikt de prijs uit en opent ook meteen de tentoonstelling van alle ingeleverde werkstukken. Deze werkstukken zijn in de week van 7 t/m 14 september te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Zondag 8 september organiseert het IVN voor volwassenen een vaarexcursie op het Zijdelmeer. U kunt zich hier voor aanmelden bij de Gemeentewinkel, tel. 513 111.

Maandag 9 september is er een lezing over de rol van het water bij de Stelling van Amsterdam in Dorpshuis de Quakel. Deze lezing begint om 20.00 uur en is gratis. U hoeft zich niet vooraf op te geven.

Woensdag 11 september vertelt Philip van der Zee in de tuin van Bram de Groote vanaf 14.00 uur spannende verhalen over water. De verhalen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, maar zijn zeker ook leuk voor oudere kinderen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom! Neem zelf wel iets mee om op te zitten.

Er is nog meer te doen tijdens de waterweek! Het programma kunt u bij het gemeentehuis of in de bibliotheek halen.