Skatebond Nederland


Persbericht
Skatebond Nederland
Finale Topcompetitie Skeeleren (tevens ONK) , 7 september 2002, Hallum


---
Spannende finale Univé Topcompetitie in Hallum

Elfstedenwinnaar Henk Angenent volgt Erik Hulzebosch in 100 km lange Bartlehiemtocht

t Harde, 03 september 2002 Het lijstje internationale skeelervedetten en nationale schaatshelden dat deelneemt aan de vijftiende Bartlehiemtocht in Hallum wordt elk jaar groter. Zaterdag 7 september probeert Philippe Boulard uit Levallois (Parijs) voor de derde achtereenvolgende keer deze skeelerklassieker, die tevens het Open Nederlands Kampioenschap vormt, op zijn naam te schrijven. Hij moet het opnemen tegen onder anderen Erik Hulzebosch die de 100 km lange tocht al zes keer wist te winnen en Arjan Smit voor wie de eindzege van de Univé Topcompetitie op het spel staat.

Smit, zilveren medaillewinnaar op het WK onlangs in Oostende, pakte vorige week na de Topcompetitiewedstrijd in Alem de leiding in het klassement over van de Fransman Boulard. De 100 km lange Bartlehiemtocht is de vijfde en laatste Univé Topcompetitiewedstrijd van dit seizoen en de specialiteit van de Fransman Boulard, al enige jaren een bekend gezicht in de Nederlandse competitie. De mannen rijden vier ronden van 25 km en passeren daarbij Bartlehiem, bekend van het bruggetje over het Elfstedenparcours. Voor het eerst dit jaar is het parcours volledig afgesloten voor verkeer.

De tocht, die begint en eindigt in het Friese Hallum, is de enige Nederlandse skeelerwedstrijd die over zo n lange afstand loopt. De steevast harde wind die over de vlakte waait, maakt het de rijders extra moeilijk. Deze elementen maken de wedstrijd ook voor natuurijskampioenen als Henk Angenent en Jan Maarten Heideman aantrekkelijk. De winnaar van de elfstedentocht van 97 rijdt de monstertocht zaterdag voor het eerst. ,,De Bartlehiemtocht staat eigenlijk al jaren op mijn verlanglijstje , bekent Angenent, die eerder dit jaar voor het eerst sinds lange tijd de skeelers weer aantrok. ,,En dat beviel mij niet slecht. Ik hoop me in het peloton te kunnen handhaven en de tocht uit te rijden." Zesvoudig winnaar Erik Hulzebosch, tweede in diezelfde Elfstedentocht van 97, heeft zijn zinnen gezet op een zevende zege en hoeft volgens Angenent van hem geen concurrentie te vrezen: ,,Hij is drie keer sterker dan ik. Ik ben tevreden als ik hem kan volgen."

Ook verschijnt er een omvangrijke delegatie buitenlanders aan de start, onder wie toppers als de Colombiaan Diego Betancur, de Australiër Michael Byrne en zijn landgenoot Shaun Thompson (junior), die vorige week in Alem ook de overwinning voor zich opeiste en daarmee ook een kanshebber is voor de zege in de Bartlehiemtocht.

Programma Bartlehiemtocht:

14.00 uur: A-rijders (100 km), B-rijders en Veteranen (75 km), C-rijders en Dames (50 km) 14.05 uur: toertocht over 25 of 50 km

Klassement Univé Topcompetitie (A-rijders)


1. Arjan Smit, Nijeveen, Nefit 103.1

2. Philippe Boulard, Levallois (Fr), Levallois Sp 101
3. Alban Cherdel, Levallois (Fr), Levallois Sp 95
4. Arjan Mombarg, Vorden, Nefit 91.1

5. Cedric Michaud, Ane (Fr), Nefit 77.1

6. Andre Klompmaker, Oosterwolde, Vadesto Hatt 76
7. Wim Bos, Oosterwolde, StouwdamMond 68

8. Luc Bartholomeeussen, Brecht (Bel), Azzuri Sport 66
9. Klaas Slager, Staphorst, Univé/Mogema 58

10. Henry Koers, Kamperveen, Univé/Mogema 51

Winnaars Bartlehiemtocht

1988 Albert de Boer (Staphorst)
1989 Edward Hagen (Haarlem)
1990 Henk van Benthem (Ens)
1991 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
1992 René Ruitenberg (Oldebroek)
1993 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
1994 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
1995 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
1996 Edward Hagen (Haarlem)
1997 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
1998 Jan Eise Kromkamp (Wolvega)
1999 Erik Hulzebosch (Gramsbergen)
2000 Philippe Boulard (Levallois, Fr)
2001 Philippe Boulard (Levallois, Fr)


---
Voor complete uitslagen, klassementen en de Nederlandse wedstrijdkalender, surf naar www.skatebond.nl

Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525-659130 of 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl


---


http://www.skatebond.nl