Gemeente Breda

05-09-2002

Burgerenquête 2002 gaat van start

De gemeente Breda gaat voor de negende keer haar jaarlijkse Burgerenquête uitvoeren. Ruim 6.000 Bredanaars krijgen de kans om telefonisch hun mening te geven over de producten en de dienstverlening van de gemeente. Zij ontvangen vooraf een brief met de aankondiging van de Burgerenquête. Daarnaast krijgen ruim 1.500 Bredanaars een schriftelijke enquête in de bus. Deze gaat over de leefbaarheid en de veiligheid in Breda en in hun eigen buurt. De gemeente houdt de enquête tussen zaterdag 7 en zaterdag 28 september 2002

(Foto: ©Gemeente Breda)

In de Burgerenquête komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals leefbaarheid en veiligheid, internet, wonen, milieu, verkeer, inzameling huishoudelijk afval, parkeren, cultuur en voorzieningen. De enquête is samengesteld uit vragen van de verschillende gemeentelijke diensten en afdelingen. Naast een aantal nieuwe vragen staan er in de enquête ook vragen die in voorgaande jaren al voorkwamen. Deze herhalingsvragen zijn bedoeld om ontwikkelingen of veranderingen over een langere periode te achterhalen.

De resultaten van de Burgerenquête zijn eind 2002 beschikbaar. Het gemeentebestuur gebruikt de resultaten bij de voorbereiding van toekomstig beleid.

Breda, 4 september 2002