Gemeente Roermond

Roermond, 5 september 2002

Binnenbad De Roerdomp vanaf zaterdag 7 september weer open

Het binnenbad van zwembad De Roerdomp gaat weer open. Na overleg met de GGD is hiertoe besloten. Het binnenbad was vanaf medio juli gesloten vanwege een legionellabesmetting. Op zaterdag 7 en zondag 8 september kunnen de bezoekers voor een gereduceerd tarief zwemmen. Ook worden er in het buitenbad op beide dagen diverse sportactiviteiten zoals waterspelen georganiseerd en is er voor de kleintjes een luchtkussen. Als tegemoetkoming richting de abonnementhouders voor het zomerseizoen, heeft de gemeente Roermond besloten de termijn waarin het abonnement geldig is te verlengen tot en met zondag 27 oktober.

Het binnenbad werd op 22 juli gesloten nadat een inwoner uit Roermond overleden was aan de veteranenziekte. In eerste instantie leek het er op dat de besmetting met legionella in het Roermondse zwembad had plaatsgevonden. Uit onderzoek bleek dit echter niet het geval te zijn. Wel werd in het waterleidingsysteem van het binnenbad een ongevaarlijke legionellasoort ontdekt. Volgens landelijke richtlijnen mogen de douches niet gebruikt worden ook al is er sprake van een legionellabacterie die ongevaarlijk is. In de afgelopen weken zijn verschillende maatregelen genomen om de waterleidingen door te spoelen.

De laatste onderzoeksgegevens laten nog in één tappunt een lichte besmetting zien die echter volgens de GGD absoluut geen gevaar oplevert. "Door de GGD wordt geconstateerd dat de voorlopig geconstateerde besmetting geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid (de ongevaarlijke legionellasoort en te lage concentraties). Uit oogpunt van de volksgezondheid is er in ieder geval geen aanleiding het zwembad langer gesloten te houden", laat verantwoordelijk wethouder Gerard IJff weten.