d'Arte in samenwerking met Cultureel Organisatiebureau Artifex een kookworkshop met dit hotel waar Pieter Bosters chef de cuisine van Restaurant Chatillon is. Bosters was hiervoor onder andere werkzaam in Manoir Interscaldis, De Bokkedoorns en De Zwaan.
Het programma begint met een ontvangst met koffie en iets lekkers. Na een korte introductie gaat u onder leiding van Pieter Bosters en zijn executive chef Rudolf Bos aan de slag in de keuken van het Palace Hotel. Naast productinformatie doet u tijdens deze kookles ook praktische kennis op door zelf mee te werken aan de bereiding van een driegangen lunch. Het gezelschap zal in kleine groepjes worden ingedeeld waarna u of bezig zult zijn met het voor-, hoofd- of nagerecht. Uiteraard kunt u onder de les telkens zien en meemaken waar uw medelesgenoten mee bezig zijn. Ook is er aandacht voor de wijnen en opmaak van de tafel. Sommelier Jeroen Blom zal u een en ander vertellen over de wijnen die geserveerd worden. het programma eindigt met een gezamenlijke lunch.

Tijden: 09u00 - 15u00. Prijs: ¤ 92,50


---

KOKEN MET PASCAL JALHAIJ VAN RESTAURANT VERMEER, AMSTERDAM Zaterdag 7 september en 14 september 2002

In samenwerking met Elle Eten organiseert Cultureel Organisatiebureau Artifex op 7 en 14 september 2002 een unieke masterclass met chef-kok Pascal Jalhaij van Restaurant Vermeer. De in Maastricht opgegroeide Pascal wist al jong dat hij chef-kok wilde worden en begon zijn carrière als stagiaire in Restaurant Kandinsky (Kurhaus, Scheveningen). Hij werkte daarna o.a. bij Château Neercanne, Imko's en in het twee Michelinsterren tellende restaurant Scholteshof in België. Na de internationale wedstrijd Concour Minervois werd Pascal door niemand minder dan chef-kok Robert Kranenborg uitgenodigd om in restaurant La Rive van het Amstel Hotel te komen werken. Daar klom Pascal op van chef de partie tot sous chef. Vervolgens maakte Pascal een nieuwe stap en vertrok hij naar Restaurant Vermeer, waar hij tegenwoordig als chef-kok de scepter zwaait in de keuken. Zijn gerechten worden met passie en toewijding bereidt. Het programma begint met koffie in Restaurant Vermeer. Na een inleiding door Pascal Jalhaij zal men in kleine groepjes een driegangen lunch klaar maken. Om 13u00 gaat men vervolgens aan tafel om te genieten van deze zelf vervaardigde lunch. Na afloop krijgt u het receptenboekje mee.

Tijden: 09u00 ­ 14u30. Prijs: ¤ 100,-

Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, dan kunt u een email sturen met uw naam, adres en woonplaats naar Artifex. Na ontvangst van uw betaling op giro 61 77 80 of bank 49.58.41.315 t.n.v. Artifex Travel, Herengracht 342, 1016 CG Amsterdam ontvangt u van ons een bevestigingsbrief.

Voor meer informatie kunt u bellen met Artifex (020) 620 81 12