Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Vanaf september 2002 start de v.z.w. WOBRA met de opleidingscursus Redder aan Zee
Brugge, 4/6/2002
Vanaf 7 september 2002 start de v.z.w. WOBRA (West-Vlaams Opleidingscentrum voor Brandweer-, Reddings- en Ambulancediensten) met een opleidingscursus Redder aan Zee.

De opleiding Redder aan Zee omvat drie onderdelen:

Het eerste onderdeel omvat een theoretische opleiding van 24 lesuren. Daarin worden zeer uiteenlopende materies behandeld: o.a. het ademhalings- en zenuwstelsel, kennis van zee en strand, specifieke gevaarsituaties, enz.
Het tweede onderdeel is de praktijkopleiding, bestaande uit 20 uur praktijk zwemmen, 6 uur praktijk reanimatie en specifieke hulpverlening op het strand.
De opleiding wordt afgesloten met een zeezwemproef.

De opleiding staat open voor alle kandidaten die minimum 16 jaar oud zijn uiterlijk op 1 augustus 2002. De theoretische opleiding wordt gegeven te Brugge, te Koksijde en te Oostende. De praktijkoefeningen vinden plaats in het provinciaal zwembad van Brugge en in de stedelijke zwembaden van Koksijde, Kortrijk en Oostende.

Het brevet Redder aan Zee wordt uitgereikt aan diegenen die slagen voor het theoretisch en praktisch examen. Dit brevet is voor de kustgemeenten een vereiste voor een aanstelling als redder aan zee.

Een uitgebreid informatiepakket kunnen de kandidaten bekomen via: v.z.w. WOBRA
Burg 4
8000 Brugge
Tel: 050/40.56.11