Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2002

Spektakel in IJsselhallen Zwolle op Speed&Volume

ZWOLLE De IJsselhallen in Zwolle bieden zaterdag 7 en zondag 8 september onderdak aan een gloednieuw evenement: Speed&Volume. Iedereen die van snelle, sportieve en oogstrelende automobielen en/of car-audio zijn hobby heeft gemaakt, moet dit weekend in de agenda vrijhouden. Het programma omvat een groot aantal uiteenlopende onderdelen zoals presentaties van bedrijven en merkenclubs, wedstrijden en verkiezingen.

Speed&Volume is een variant op de zeer succesvolle happening Speed die 4 en 5 mei 2002 het eerste lustrum vierde in Autototron Rosmalen. Dit evenement staat te boek als het grootste GTI- en GSI-treffen in ons land. Op uitdrukkelijk verzoek van een groot aantal standhouders uit het noorden van Nederland en bedrijven in de car-audio-sector is besloten een dergelijke beurs ook in Zwolle te houden. De standhouders die in de IJsselhallen acte de présence geven zijn actief op gebieden als: autoaccessoires, autobanden, autobekleding, autotapijten, carrosseriestyling, chroom/nikkelwerk, gereedschappen, lichtmetalen wielen, modelauto's, onderhoudsproducten, smeermiddelen, sportuitlaten, motortuning, optische tuning, window tinting, airbrush, literatuur, telefonie en kleding.

Sound & Vision
Ook voor audio-fielen belooft Speed&Volume een grote happening te worden. Onder de noemer Sound & Vision tonen tal van producenten en leveranciers het nieuwste van het nieuwste op audio-, video- en navigatiegebied. Alle grote audio-merken hebben zich reeds aangemeld voor standruimte en hebben te kennen gegeven met heel veel nieuws naar Zwolle af te zullen reizen. Zowel startende als doorgewinterde car-audio fanaten, die hun auto hebben omgetoverd tot een concert- en/of bisocoopzaal, kunnen deelnemen aan verschillende wedstrijden. In verschillende categorieën geeft een deskundige jury een oordeel over zaken als geluidskwaliteit en wijze van inbouw. Op het programma staan ook zogenaamde dB Drag Racing-wedstrijden. Hierbij wordt niet gelet op de kwaliteit van het geluid dat de audio-installatie produceert, maar op de hoeveelheid geluid die wordt geproduceerd. Voor meer informatie over de dB Drag-wedstrijden, de hifiwedstrijden en de deelname mogelijkheden kan men terecht op de pagina Sound & Vision van de internetpagina www.full-speed.nl

Clubs
Nog een belangrijk onderdeel vormt de presentatie van circa 50 merkenclubs uit Nederland, Duitsland en België. Clubs die zich op attractieve wijze presenteren kunnen leuke geldprijzen winnen in de verkiezing "Mooiste Clubstand".

Verkiezing mooiste auto
Eigenaren van sportieve auto's worden opgeroepen zaterdag 7 september deel te nemen aan de verkiezing "Mooiste Auto". Een groot aantal eigenaren poetst het pronkjuweel nog eens extra op om een gooi naar deze felbegeerde titel te doen. Voor de bezoekers levert dit een indrukwekkend kijkspel op. Deelnemers hoeven geen lid van een club te zijn. Aanmelden kan onder het menu "Verkiezing Mooiste Auto" op de internetpagina www.full-speed.nl. Er worden maximaal honderdvijftig auto's tot de competitie toegelaten.

Speed&Volume is een fantastische dag voor liefhebbers van car-design, car-audio en tuning. De openingstijden zijn; zaterdag 7 en zondag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt ¤ 9,75, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen ¤ 8,00. IJsselhallen-Zwolle, Rieteweg 4 te Zwolle tel: 038-42 11 843.