Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten
2002-08-16: 'Week van het Leren' van start

Als een echte graffiti-artiest opent wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Integratie op zaterdag 7 september om 14.30 uur de Haagse 'Week van het Leren'. Bij de ingang van de Centrale Openbare Bibliotheek aan het Spui 68 in Den Haag spuit hij een leus op de Week-van-het-Leren-wagen. De opening wordt begeleid door acteurs en muzikanten. Er is ook een fototentoonstelling te zien met de titel: Nooit te oud om.....

De 'Week van het Leren' wordt gehouden van 6 tot en met 14 september. Het doel ervan is Hagenaars te attenderen op alle cursussen die in Den Haag worden gegeven voor volwassenen en hen enthousiast te maken te blijven of te gaan leren.

In de 'Week' maakt de Week-van-het-Leren-wagen een tour langs diverse plaatsen in de stad. Zo staat de wagen o.a. op 7 september op het Spuiplein, op 8 september op het Uitfestival en op 11 september op de Haagse markt, bij het Hobbemaplein. In de wagen kan de bezoeker terecht voor informatie over alle cursussen. Ook is er in de wagen een tentoonstelling ingericht. Een groot aantal onderwijsinstellingen houdt bovendien open dagen en kennismakingsbijeenkomsten tijdens de 'Week'.

Diverse instellingen en organisaties zijn bij de 'Week van het Leren' betrokken. Deze zijn: het Haags Gemeentearchief, het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO), Galerie Wapiti, Stichting Importante, Nuffic Talenpracticum, Haagse Akademie voor Natuurgeneeswijzen, Brahma Kumaris Spirituele Akademie, Museon, Stichting Volksuniversiteit Den Haag, Irfan Educatief Centrum, Stichting Ontmoeting met Buitenlandse Vrouwen, 't Gilde Den Haag, Openbare Bibliotheek, Ondernemend Welzijn (De Koffiepot en De Framboos), Mondriaan Onderwijsgroep, Welzijn Haagse Hout, Het Koorenhuis, Stichting Chinese Brug, Vrouwenvakschool Holland Zuid, Stichting Vrije Academie en Stichting Sarita.

Meer informatie over de 'Week' is te vinden op de speciale website: www.haagseweekvanhetleren.nl.

last update: 19-8-2002 10:49:14 ;pag.: 15237; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...