Ingezonden persbericht

Landelijk wonen, leven en spelen centraal op binnen&buiten kasteelfair

Een totaaloverzicht van het landelijke leven is zaterdag 7 en zondag 8 september 2002 te zien, te horen, te voelen en te proeven op de Kasteelfair BINNEN&BUITEN 2002 op Kasteel Amstenrade. Van landelijke interieurs tot ambachtelijke streekproducten en van stoere buitenkleding tot valkeniers en jachthoornblazers. BINNEN&BUITEN vindt plaats op de cour, in de Engelse landschapstuin en de oranjerie van Kasteel Amstenrade te Amstenrade, gemeente Schinnen.

Landelijk wonen en leven is momenteel een hype. En dan ook nog het liefst in Engelse stijl. Een blik in de kiosk zegt genoeg. Naast tal van tuintijdschriften nemen bladen als Seasons, Landleven, Buiten, Home and Garden een steeds prominentere plek in. Bladen die de lezer het ideaalbeeld van het landelijke leven voorspiegelen. Dit landelijk leven en wonen staat zaterdag 7 en zondag 8 september a.s. van 10.00-18.00 uur centraal op de tweede editie van de kasteelfair BINNEN&BUITEN 2002. Op de kasteelfair BINNEN&BUITEN 2002 vindt de bezoeker de laatste trends op het vlak van landelijke meubelen, antiek en decoraties. Daarnaast stoere en elegante buitenkleding en de laatste snufjes en leukste ideeën voor zijn tuin. De bezoeker doet ook inspiraties op voor een romantisch en Bourgondisch 'binnenleven'. Mevrouw Tessa van Dam Merrett van de Belgische 'International Flower School' verzorgt beide dagen demonstraties bloemschikken. Dit doen ook de leden van de Groei en Bloei afdeling Westelijke Mijnstreek en de Eerste Maastrichtse Dahliavereniging. Daarnaast vergaart de bezoeker informatie van organisaties, zoals de Provincie Limburg en het Waterschap Roer en Overmaas en de Mergellandcorporatie, die een mooi en natuurlijke omgeving hoog in het vaandel hebben staan. Tussendoor proeft hij aan smakelijke streekproducten, die innovatieve agrarische ondernemers uit de regio voortbrengen. Geheel in de stijl van de kasteelfair vinden er tal van attracties, ambachten, demonstraties en activiteiten voor jong en oud plaats. Zo verzorgt Staatsbosbeheer educatieve kinderspelen, toont een kunst- en messensmid zijn kunnen en een drukker maakt met een antieke drukpers naamkaartjes. De kinderen kunnen, eventueel vergezeld van hun ouders, ook met een huifkar achter een antieke Lanz tractor een tochtje door het Engelse landschapspark maken en bijvoorbeeld koemelken. Een gids verzorgt rondleidingen door het Engelse landschapspark. De Lions afdeling Schinnen-Onderbanken verstrekt fris en bier. De netto-opbrengst hiervan is bestemd voor een goed doel.

JACHTHONDEN EN VALKEN
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) gewest Zuid-Limburg integreert haar tweejaarlijkse groendag, die normaliter op Kasteel Hoensbroek wordt gehouden, in Binnen&Buiten. Dit doen ze middels presentaties, demonstraties en lezingen. Zo laat een Maastrichts restaurant de bezoekers proeven van wildgerechten. De KNJV, de Wildbeheereenheid en de SBNL verstrekken de bezoekers informatie over natuurbeheer. Ondertussen worden de nieuwste modellen van de buitenauto bij uitstek: de Range-Rover gepresenteerd. Verspreid over beide dagen luisteren vier jachthoorngroepen uit Nederland en Duitsland de kasteelfair op. Daarnaast zijn er demonstratie met en presentaties van diverse jachthondenrassen. Zondag is "valkerij equipage Jacoba van Beieren" met circa 35 roofvogels aanwezig. Naast uitleg geven zij ook vliegdemonstraties. Kortom: alles wat te maken heeft met het landelijke en Bourgondische leven vindt de bezoeker zaterdag 7 en zondag 8 september op Kasteel Amstenrade. De entree bedraagt 6,5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.


---

Nadere persinformatie en toepasselijke foto's: M&O Guus Queisen Sittard. T. 046-4585166