Ingezonden persbericht


Utrecht, 21 augustus 2002

Persbericht

7, 16 en 17 september op Terra Futura op de Floriade

Proeverijen van biologische koffie en thee

Platform Biologica organiseert proeverijen van biologische koffie en thee op Terra Futura. Terra Futura is een eiland op de Floriade met allerlei informatie over biologische en geïntegreerde teelt, onder andere een tentoonstellingstoren, een bodembioscoop en een eetbare siertuin.

Platform Biologica organiseert op zaterdag 7 september een theeproeverij met medewerking van Kruidenhandel Piramide, een bedrijf dat veelzijdig is in biologische kruiden. Groene, rooibos- en kruidenthee in diverse soorten en smaken zijn die dag van 10.30 uur tot 16.00 uur te proeven op Terra Futura op de Floriade.

Op maandag 16 en dinsdag 17 september van 10.30 uur tot 16.00 uur zal koffiebranderij Simon Lévelt biologische koffie laten proeven. Kom genieten van biologische koffie, bij uitstek een sociaal gebeuren dat het welbevinden van volwassenen en kinderen verhoogt.

Medewerkers van het bedrijf zullen demonstreren hoe u thuis met de hulpmiddelen die voorhanden zijn, meer kan genieten van een kopje koffie.

Terra Futura is één van de eilanden op de Floriade en ligt voor Big Spotter's Hill. Platform Biologica en Milieu Programma Sierteelt tonen hier samen twee wegen naar een duurzame landbouw, de biologische en de geïntegreerde weg. De exploitatie en uitvoering van Terra Futura is financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN van de Nationale Postcode Loterij, het VSB-fonds en het Prins Bernhard Fonds.

Andere activiteiten op Terra Futura zijn de Biologicadagen met rondleidingen:

30-8 'Van struik tot mond', Teelt, oogst en afzet van kleinfruit m.m.v. Odin en een fruitteler

27-9 'Van boom tot mond', Teelt, oogst en afzet van appels m.m.v. Odin en een fruitteler

Let op correctie: In het persbericht over de vijfde biologicadag stond de Theeproeverij aangekondigd op 8 september; dat is gewijzigd in 7 september.

Meer informatie:


- Platform Biologica, Ineke Oosting, Ellen Winkel 030-2339970

- Websites www.platformbiologica.nl, www.terrafutura.nl, www.floriade.nl,
- Platform Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding.