Gemeente Bodegraven

De 2e triatlon tijdens de Najaarsmarkt

Op zaterdag 7 september a.s. organiseert de Stichting Triatlon Bodegraven (S.T.B.) haar traditionele triatlonwedstrijd, een sportief intermezzo gedurende de festiviteiten rondom de Najaarsmarkt van dit jaar.

Het evenement heeft een recreatief karakter, zodat in principe iedereen kan deelnemen. Op deze dag bestaat de keuze uit een 1/16e of een 1/8e Triatlon. De 1/16e afstand omvat 250 meter zwemmen, 10 km. fietsen en tenslotte 2½ km. lopen. Voor een 1/8e Triatlon gelden de dubbele afstanden. Een ieder wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Het evenement staat open voor alle leeftijden. Kinderen onder de 12 jaar moeten bij het fietsonderdeel evenwel onder begeleiding zijn van een meerderjarige.

Deze editie van het jaarlijks terugkerend evenement zal voor de 2e keer van start gaan onder de naam FIETSPAD tweewielers Triatlon. Het bestuur heeft vorig jaar voor het eerst een sponsorovereenkomst kunnen sluiten met de gelijknamige rijwielspeciaalzaak van Jan Arendshorst, gevestigd aan de Vrije Nesse te Bodegraven.

Er zullen meerdere startgroepen zijn. De eerste startgroep zal reeds om 09.00 uur te water gaan. Het zwemgebeuren vindt plaats in zwembad De Kuil, waarna men op de fiets stapt naar of richting Alphen a/d Rijn, afhankelijk van de gekozen afstand. Het looponderdeel geschiedt weer vanuit het centrum van Bodegraven, waarbij de wissel en de finish dit jaar weer wordt ingericht wordt op het parkeerterrein van zwembad De Kuil op de Sportlaan.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een leuke herinnering. Bovendien worden op de startnummers diverse mooie prijzen verloot, te beschikking gesteld door het bekende sportmerk Asics. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 voor de 1/16e en 6,-- voor de 1/8e afstand.

Ook de Scholenestafette is inmiddels een begrip onder de plaatselijke basisschooljeugd. Men hoopt dan ook om 12.30 uur s middags minstens 100 kinderen aan de start te zien staan.

Voor inschrijvingen kunt u bellen naar Gert-Jan Kempers van de S.T.B., telefoon (0348) 688603.
Op dit nummer kunt ook verdere informatie krijgen, evenals op nummer (0172) 611134.
Inschrijven kan ook via de eigen website van de S.T.B., waar ook informatie te vinden is over de andere evenementen, die de S.T.B. organiseert, alsmede alle uitslagenlijsten. De website is te vinden via www.triathlonweb.nl/stb-bodegraven. Natuurlijk kan men ook vragen en opmerkingen mailen via stb-bodegraven@triathlonweb.nl.