Gemeente Groningen

Nieuws

maandag 2 september 2002

Verlengde Hereweg in Helpman twee weekeinden afgesloten

Er komt een nieuw wegdek op de Verlengde Hereweg in Helpman-centrum. Daarvoor moet de weg worden afgesloten. Omdat het in Helpman druk is op werkdagen en op zaterdag, wordt het werk gedaan in twee etappes. De eerste begint komende zaterdag 7 september, 19.00 uur.

De Verlengde Hereweg wordt druk bereden. Daarom is de weg aan vernieuwing toe, maar daarom is die vernieuwing ook moeilijk te plannen. Doordeweeks is er veel woonwerkverkeer, op zaterdag is er veel winkelend publiek. Daarom is een werkplan gemaakt voor twee specifieke periodes. Die twee periodes zijn:

* vanaf zaterdag 7 september 19.00 uur tot dinsdag 10 september 6.00 uur, en

* vanaf zaterdag 14 september 19.00 uur tot maandag 16 september 6.00 uur.

Het gaat in die periodes om een afsluiting vanaf de kruising Van Iddekingeweg - die blijft open - tot en met de kruising Goeman Borgesiuslaan/Van Ketwich, die wordt gesloten. De ventwegen noordelijk van deze kruising blijven wel toegankelijk.

Tijdens de afsluiting wordt doorgaand verkeer omgeleid over de route Vestdijklaan-Vondellaan-Van Iddekingeweg v.v. Ook het openbaar vervoer rijdt langs die route. Wie in deze periode in Helpman moet zijn, kan via de Van Iddekingeweg alle bestemmingen in Helpman-Oost en -West bereiken. Alleen de adressen aan het afgesloten gedeelte zijn dan niet per auto bereikbaar, wel te voet en per (brom)fiets. Bewoners en ondernemers in Helpman hebben hierover bericht aan huis ontvangen.