NOS


Ruimschoots aandacht eerste EK-Kwalificatieduel Nederlands elftal bij de NOS
05-09-2002
NOS Studio Sport besteedt ruimschoots aandacht aan de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in het kader van de kwalificatie voor het EK 2004 in Portugal. Oranje opent haar Europese kwalificatiecampagne zaterdag 7 september tegen het nationale team van Wit-Rusland in Eindhoven.
n de NOS Studio Sport-uitzending van vrijdagavond 6 september (22.50-23.40 uur) kijkt presentator Tom Egbers samen met oud-international Danny Blind vooruit naar het duel van zaterdag. Zij doen dit o.a. door terug te blikken op het duel dat het Nederlands elftal in 1995 speelde tegen dezelfde opponent. In die uitwedstrijd, in het kader van de EK-kwalificatie voor het EK 1996 in Engeland, was Danny Blind aanvoerder van het Nederlands team. Het Nederlands elftal verloor dit duel in het stadion van Dinamo Minsk, toen met één tegen nul. Desondanks plaatste het Nederlands elftal zich later alsnog voor het EK in Engeland.
Zaterdagavond 7 september is er in de NOS Studio Sport-uitzending (22.40-00.05 uur) een samenvatting te zien van het EK-kwalificatieduel tussen Oranje en de Wit-Russen. Analyticus Youri Mulder laat zijn licht schijnen op de wedstrijd. Tevens zijn er in de uitzending reacties te zien na afloop van de wedstrijd. De presentatie is in handen van Humberto Tan.