Rotterdam Airport

Persbericht

ROTTERDAM AIRPORT IN DE WOLKEN MET NIEUW KINDERDAGVERBLIJF

Rotterdam, vrijdag 6 september 2002

Op zaterdag 7 september vindt de feestelijke opening van het nieuwe kinderdagverblijf In de Wolken op Rotterdam Airport plaats. Het uiterst moderne aan de hoogste (brand)veiligheidsvoorschriften voldoende gebouw zal om 10.30 uur op feestelijke wijze door de heer H.J. Kronenburg, directeur Rotterdam Airport Supplies & Services BV, worden geopend.

Het moderne gebouw waarin het Kinderdagverblijf is gevestigd werd in nauwe samenwerking tussen Rotterdam Airport, mevrouw Karin Kok initiatiefneemster en directrice van het kinderdagverblijf en de gerenommeerde Rotterdamse bouwonderneming van Omme & De Groot ontwikkeld en gerealiseerd.

Behalve over een grote, van leuke (en veilige!) speeltoestellen voorziene buitenspeelplaats beschikt het kinderdagverblijf over ruime en gezellige verblijfsruimten en slaapkamers.

Het initiatief voor de vestiging op Rotterdam Airport een niet allerdaagse plaats voor een dergelijke faciliteit werd al in 1997 door Karin Kok genomen.

De afgelopen jaren heeft Rotterdam Airport een hele snelle en succesvolle ontwikkeling doorgemaakt. Het aantal medewerkers nam daarom ook sterk toe. In een paar jaar groeide het personeelsbestand van zon 400 naar 2000 mensen.

Het aantal medewerkers is niet allen sterk uitgebreid er heeft ook een verjongingslag plaatsgevonden. De vraag naar goede kinderopvangmogelijkheden op het buiten de stad gelegen luchthaventerrein was daarvan het logische gevolg. In 1997 begonnen we als proef met een kinderdagverblijf op het vliegveld. Dat de proef is geslaagd mag wel blijken uit het feit dat dit nieuwe gebouw bijna twee keer zo groot is als het vorige. Overigens hebben we ook nog wel wat kinderen uit rond het vliegveld liggende wijken onder onze hoede. Dat ons dagverblijf op de luchthaven gevestigd is vormt een extra aantrekkelijk punt voor kinderen en ouders. Het is hier een hele leuke sfeer en de opstijgende en landende vliegtuigen zijn een prachtig gezicht waar zowel kinderen als ouders heel erg van genieten, aldus Karin Kok Bosman.

De goede bereikbaarheid en de mogelijkheid om je kind in alle rust doordat er hier zulke prima parkeermogelijkheden zijn af te zetten maken het allemaal nog makkelijker. Zoals bekend is de lucht in Overschie als gevolg van het drukke verkeer op de A13 heel slecht. Het groene en van veel bomen voorziene luchthaventerrein vormt daarentegen een ware oase van rust en schone lucht in Overschie. Wij hopen hier dan ook nog heel lang te kunnen blijven zitten.


Noot voor de redactie