KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Eerste dag KNHS Hippiade druk bezocht

7-9-2002

ERMELO- Ruim 1200 combinaties namen zaterdag 7 september deel aan de eerste dag van de KNHS-Hippiade. Circa 5500 bezoekers genoten van de sportieve strijd van de ruiters en amazones op deze eerste nationale breedtesportkampioenschappen. Gelukkig waren de weergoden de Hippiade gunstig gezind. Tijdens deze eerste dag van de Hippiade zijn de verenigingskampioenschappen, de 4- en 8-tallen en de individuele dressuur- en springenrubrieken in de klassen L en M verreden.

L.R. Varsseveld e.o. (Gelderland) mag zich de nieuwe verenigingskampioen bij de paarden noemen. Bij de ponys streek PC de Pikeurtjes (Noord- Brabant) met de eer. Het achttal van L.R. de Hoefslag (Noord-Brabant) was de sterkste in de klasse M/Z paarden. Bij de ponys bewees PC t Halster (Noord-Brabant) de sterkste te zijn met hun acht combinaties. Het viertal van L.R. de Develruiters (Zuid-Holland) werd eerste bij het kampioenschap in de klasse Z. Bij de ponys kregen de vier combinaties van de PC t Witte Paardje (Noord-Brabant) in deze hoogste klasse het kampioenslint uitgereikt. Ook werd individueel gestreden om de kampioenstitels in de klassen L en M, waarvan de uitslagen op de website van de KNHS te vinden zijn.

Op het terrein van het KNHS-centrum was naast de sport zelf genoeg te beleven. In het strodorp was het gezellig druk en ook de kinderen vermaakten zich opperbest. Aankomende vrijdag en zaterdag vinden de individuele kampioenschappen en de kür op muziek voor viertallen plaats. Ook op deze dagen zullen de medewerkers en de vrijwilligers van de KNHS hun uiterste best doen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken. De KNHS heet alle paardenliefhebbers opnieuw van harte welkom!

Bron: KNHS