Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout

Datum: 8/9/2002
Auteur: Carel Bouman

Weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september 2002.

Team Dongen

Inbraak slijterij

DONGEN Op zondag 8 september rond de klok van halfzes werd er aan de Tramstraat ingebroken in een slijterij. De inbrekers hebben van de slijterij een ruit met een moker vernield en hebben vervolgens een nog onbekende hoeveelheid drank uit de etalage weggenomen.

Mishandeling van 3 september jl.

DONGEN Naar aanleiding van een mishandeling die op 3 september jl. werd gepleegd aan de Rijensestraat en waarbij een 15-jarige inwoner van Dongen werd mishandeld heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat twee inwoners van Tilburg (14 en 15 jaar oud) en een 15-jarige inwoner van Vaart verantwoordelijk zijn voor deze mishandeling. Samen heeft het drietal het slachtoffer zeker veertig vuistslagen en/of schoppen gegeven waardoor de 15-jarige inwoner van Dongen behoorlijk gewond raakte. De politie heeft tegen de drie verdachten proces-verbaal opgemaakt. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling.

Teams Werkendam en Woudrichem

Met drank op achter het stuur

ALMKERK Vrijdagavond rond kwart over negen werd een 46-inwoner van Nieuwendijk aan de Almweg aangehouden. De man bestuurde onder invloed van drank een auto. Aan het bureau blies hij een alcoholpromillage van
1,35. Hij kreeg een rijverbod van 14 uren en een dagvaarding mee naar huis.

ALMKERK Zaterdagnacht rond kwart over een werd een 36-jarige inwoner van Almkerk aan de Vlinderslag aangehouden Deze man had ook te veel gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 0,75. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een dagvaarding mee naar huis.

Gebroken arm en hechtingen in voor- en achterhoofd

WERKENDAM Een 8-jarige jongen uit Werkendam raakte vrijdagmiddag rond vijf uur gewond toen hij op de Werkensedijk werd aangereden door een bromfiets die bestuurd werd door een 18-jarige man uit Werkendam. De Werkendamse jongen stak vlak na een S-bocht in de weg over en werd door de bromfietser aangereden toen die de S-bocht uitkwam. De GGD heeft het slachtoffer overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Daar werd een gebroken arm geconstateerd en het jongetje liep ook verwondingen op aan voor- en achterhoofd. Die moesten worden gehecht.

Branden

DUSSEN Zaterdagnacht vloog aan de Wilhelminastraat een dekzeil van de oplegger van een kermisexploitant in brand. De brandweer heeft het brandje geblust. Dat ging niet zonder slag of stoot omdat de brandweerlieden bij hun werkzaamheden hinder ondervonden van de kermisexploitant en zijn personeel die onder invloed van drank erg emotioneel reageerde op de brand aan de oplegger. De gemoederen liepen hierbij hoog op temeer daar een van de personeelsleden een klap gaf op een van de brandweerautos die terplaatse waren. Uiteindelijk keerde de rust weer. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.

WIJK EN AALBURG Zaterdagnacht rond tien over halféén brak er brand uit in een kledingcontainer aan de Markt. Dit brandje ging met veel rook gepaard en de brandweer heeft de containers geopend en de kleding uit de containers gehaald om het vuur beter te kunnen blussen.

WERKENDAM Zaterdagavond rond vijf voor halfelf brak er brand uit in een loods aan de Hoef. De brand is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan door oude elektriciteitsdraden op het dak. De eigenaar van de loods was in de veronderstelling dat op deze draden geen spanning meer stond. De brandweer Sleeuwijk heeft de brand geblust.

Team Geertruidenberg-Drimmelen

71 bekeuringen bij snelheidscontroles

HOOGE ZWALUWE/MADE Afgelopen vrijdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden in de gemeenten Hooge Zwaluwe en Made. Aan de Spoorstraat in Hooge Zwaluwe gingen 39 hardrijders op de bon waarbij de hoogste gemeten snelheid 60 kilometer per uur was. Op de Crullaan in Made waren 32 weggebruikers de klos. Hier was de hoogst gemeten snelheid 70 kilometer per uur.

Visser bekeurd

GEERTRUIDENBERG Een 26-jarige man uit Waalwijk kreeg een bekeuring omdat hij met verboden vistuig ( kruisnet) aan de Brandweg wilde gaan vissen (snoeken). Het kruisnet werd inbeslag genomen omdat het een verboden vismiddel is en de Waalwijkse visser kreeg een bekeuring.

Vreemd gedrag

MADE Een 40-jarige bewoner van de Meeuwenlaan werd door een nog onbekende man gebeld. Hierbij vertelde de beller dat hij namens het Woonfonds Hypotheken belde en vroeg aan de inwoner van Made zijn sofi-nummer en geboortedatum. De man heeft deze gegevens niet verstrekt. De politie vermoedt dat de beller mogelijk het sofi-nummer van de Madenaar valselijk wilde gebruiken en waarschuwt ervoor deze gegevens zomaar niet te verstrekken en in voorkomende gevallen hierover altijd de politie te informeren.

Jongen rijdt met drank op en beledigt de politie

RAAMSONKSVEER Vrijdagnacht rond de klok van kwart over drie hebben agenten aan de Gangboord een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer aangehouden. Bij een dreigende vechtpartij reed de aangehouden verdachte op zijn bromfiets weg en schold agenten meerdere malen uit. Als de politie een onderzoek in de omgeving instelt treffen ze de knaap aan de Gangboord waarop hij wordt aangehouden. Dan wordt ook de bromfiets van de verdachte aan een nader onderzoek onderzocht en blijkt de bromfiets opgevoerd. Ook bleek de knaap gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,10. Hij kreeg voor het rijden onder invloed een dagvaarding en een rijverbod van vier uren mee naar huis. Voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, het niet dragen van een helm en de beledigingen aan het adres van de politie maakt de politie afzonderlijk proces-verbaal op.

Team Gilze Rijen

Gebroken pols en beenwond

GILZE Vrijdagavond rond acht uur liep een 34-jarige inwoner van Nuenen op de kruising Biestraat en Oranjestraat een gebroken pols en een beenwond op toen hij met zijn personenauto op deze kruising frontaal in aanrijding kwam met een personenauto die bestuurd werd door een 54-jarige man uit Tilburg. De GGD heeft de 34-jarige Nuenenaar naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar constateerde men gebroken pols en een wond aan een been. De 54-jarige Tilburger en zijn twee passagiers kwamen met de schrik vrij en raakten niet gewond.

Met drank op achter het stuur

GILZE Een 23-jarige inwoner van Tilburg werd vrijdagavond rond halfelf op het Bisschop de Vethplein aangehouden nadat bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,00. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vier uren mee naar huis.

RIJEN Aan de Sportparkweg werd zaterdagnacht rond halfdrie een 32-jarige Rijenaar aangehouden Die had ook te veel gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies een alcoholpromillage van iets meer dan 1,25. De man kreeg een rijverbod van zes uren en een dagvaarding. Verder heeft de politie de man nog enkele gerechtelijke stukken van de Belgische politie uitgereikt. Ook die hadden te maken met het rijden onder invloed.

Oldtimer gestolen

GILZE Vrijdagmiddag rond halfvijf werd vanaf de carpoolplaats aan de Langenbergseweg de groene Porsche Targa met het kenteken 04-YA-29 gestolen. Het betreft een oldtimer.

Jongen beledigt de Politie

RIJEN Vrijdagnacht rond twee uur hebben agenten aan de Houtelaar een 17-jarige jongen uit Rijen aangehouden. Die vond het nodig om agenten, die bekeuringen uit stonden te schrijven aan twee verdachten in verband met wild plassen, te beledigen. De Rijense jongen wilde zich nog wel aan zijn aanhouding onttrekken door weg te rennen, maar na een korte sprint van de agenten kon hij alsnog in de kraag worden gepakt.

Team Loon op Zand

Kaatsheuvelse jongen probeert met mes te steken

KAATSHEUVEL Een 17-jarige jongen uit Kaatsheuvel is zaterdagmiddag rond de klok van halfvier aangehouden als verdacht van poging tot doodslag toen hij bij een verkeersruzie een 30-jarige automobilist uit Beverwaard met een mes wilde steken. De automobilist wist de messentrekker te overmeesteren en tot de komst van de gealarmeerde politie vast te houden. De verkeersruzie vond plaats op het parkeerterrein aan de Hoofdpoort en de knaap is kennelijk kwaad geworden toen de automobilist toeterde om een groep fietsers waar de verdachte deel van uit maakte, in te halen.

Team Oosterhout

Oosterhouter belandt in het ziekenhuis

OOSTERHOUT Een 84-jarige inwoner van deze plaats is vrijdagmiddag rond vijf over halfvier met zijn scooter ten val gekomen. Dat gebeurde op de heuvel. De GGD heeft de man naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij ter observatie opgenomen.