Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2002 persberichten district Heuvelrug 13.05 uur

Fietser gewond bij aanrijding

LANGBROEK Zaterdagmiddag 7 september raakte een 20-jarige racefietser uit Wijk Bij Duurstede gewond toen hij op de Cotherweg werd aangereden door een personenauto.

De 20-jarige man fietste om 16.25 uur over de parallelweg langs de Cotherweg. Uit de uitrit van een woning kwam een 33-jarige man uit Nieuwegein rijden. Deze zag de fietser over het hoofd en er ontstond een aanrijding. De fietser kwam ten val en liep hierbij diverse schaafwonden op. Hij is voor controle met de ambulance naar het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht vervoerd.

Insluiper aangehouden

VEENENDAAL- Een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdag 7 september aangehouden vanwege een poging tot inbraak.

Zaterdagmorgen rond 10.30 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Kerkewijk. De bewoner zag vanuit het raam op de bovenverdieping dat een man achterom liep. Deze man is het huis ingeslopen, maar werd vervolgens overlopen door de zoon des huizes die polshoogte ging nemen. De man ging er vandoor, maar in zijn haast liet hij een tas achter met persoonlijke bezittingen. Hierdoor kwam de politie de man spoedig op het spoor en kon de 24-jarige man worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Dronken achter het stuur

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 september heeft de politie een 26-jarige man uit Veenendaal aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten controleerden de bestuurder om 02.20 uur op de Markt, omdat hij zojuist een verboden in te rijden bord had genegeerd. Bij deze controle roken de politiemensen een sterke alcohollucht. Een eerste blaastest wees uit dat de automobilist te veel had gedronken. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat de bestuurder 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en met een rijverbod van 6 uur mocht hij het bureau weer verlaten.