Politie Zaanstreek-waterland

16:30 06-SEP-02
loc.: PURMEREND, VERZETSLAAN

Diefstal horeca spullen
Uit een zeecontainer die achter het restaurant CaddyÆs was geplaatst zijn in de afgelopen maanden een mobiele buffet/tapkast en 5 tafels ontvreemd. Onbekenden hebben een hangslot geforceerd.
Het mobiel buffet was in bruikleen van brouwerij Interbrew (waarde 2795,28 euro)


**

16:52 06-SEP-02
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Auto gestolen
Op vrijdag 6 september is tussen 11.00 en 16.00 uur van het stationsparkeerterrein een blauwe Fiat UNO ontvreemd met het kenteken GS-DX-32 .


**

17:54 06-SEP-02
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG/ZEESTRAAT/POPULIERENLAAN

Duur telefoontje
De 25 jarige Volendammer zat onder invloed (550 Ugl) achter het stuur. Hij reed op de Julianaweg. Hij was bezig met het versturen van een SMS berichtje. Nam de rotonde niet goed en reed rechtdoor tegen een lantaarnpaal aan. Hierbij moesten de overige weggebruiker aan de kant springen en de vallende lantaarnpaal ontwijken. Rijbewijs van VE is ingevorderd, tevens is zijn telefoon in beslag genomen.


**
20:50 06-SEP-02
loc.: ZAANDAM, SLACHTHUISSTRAAT

Inbraak in school æt Anker
Na een inbraakmelding is een medewerker van een beveiligingsbedrijf naar de school gegaan.Bij het binnenkomen van de school zag hij dat er inbraakmeldingen waren in twee groepen. Via een lokaal zag hij dat een jonge man met vermoedelijk een radio in zijn handen over de binnenplaats aan de achterzijde weg liep. Vervolgens zagen wij dat er twee handradio's en een gitaar buiten klaar stonden op de binnenplaats om meegenomen te worden.
Tevens zagen wij dat er bij een hek aan de zijkant een TV,video en handradio klaar stonden om meegenomen te worden. Tevens waren er twee spijlen van dit hek verbogen. De inbreker is de school binnengekomen via een schuifraam aan de zijde van de binnenplaats.


**

00:35 07-SEP-02
loc.: MONNICKENDAM, SPLITSHOORN

Alarm verstoord woninginbraak

We kregen een melding van luid alarm van een woning aan de Splitshoorn. Ter plaatse kwamen ook de bewoners net thuis. Een eerste onderzoek op begane grond, 1e verdieping en zolder leverde niets op. Bij nader inzien bleek toch via een raam in de badkamer iemand binnen te zijn geweest en enkele laden in een kast in de slaapkamer te hebben bekeken/doorzocht. Er wordt niets vermist.
Het alarm heeft zijn werk dus goed gedaan.


**


01:18 07-SEP-02 geweld dodel m vuurw loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT/SAVORNIN LOHMANSTRAAT

Vechtpartij met dodelijke schoten

Omstreeks 01.18-uur kwam de melding binnen van een vechtpartij/schietpartij ter hoogte van de hoek Peperstraat/ S. Lohmanstraat te Zaandam. Tijdensde vechtpartij zij er meerdere schoten gevallen.
Op het voetpad van de A.F. de Savornin Lohmanstraat werd een gewonde manspersoon met schotwonden aangetroffen.
Ambulance ter plaatse en persoon langdurig gereanimeerd. Het slachtoffer werd overgebracht naar ziekenhuis De Heel Zdam. Later in de nacht is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden. In de nabijheid van het slachtoffer werd vermoedelijk zijn auto aangetroffen met een Duits kenteken. Samen met verdere aanwijzingen is met grote zekerheid vast komen te staan dat het slachtoffer een 38 jarige man is, die woonachtig was in Duitsland.

Kort na het incident zijn er drie personen aangehouden die mogelijk iets met het incident hebben te maken. In de loop van het weekend heeft de Politie Zaanstreek-Waterland een Recherche Bijstands Team op de zaak gezet.

Oproep getuigen.
Omdat er vermoedelijk tijdensde schoten een vechtpartij heeft plaats gevonden zijn we op zoek naar getuigen die hiervan iets hebben waargenomen of dat er mensen zijn die kort na de schoten meerdere personen van de plaats delict hebben zien wegrennen.


**


01:42 07-SEP-02
loc.: WIJDEWORMER, A7

Eenzijdig ongeval met dodelijke afloop
Melding: aanrijding, auto te water.
Getuige zag dat de auto een kleine beweging naar links maakte en vervolgens rechtsaf de sloot inreed. Voor de sloot raakte het voertuig nog een boom. De bestuurder (27 jarige Amsterdammer) is op eigen kracht uit het voertuig gekomen, verzorgd en overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De bijrijdster (26 jarige Amsterdamse) bleek ter plaatse aan haar verwondingen te zijn overleden.
De bestuurder is vermoedelijk tijdens het rijden in slaap gevallen.


**

06:12 07-SEP-02
loc.: PURMEREND, KAFTANSTRAAT

Inbraak in een woning
Buren constateerden dat er was ingebroken in een woning. De bewoners zijn op vakantie en het raam stond open. In de woning zijn kasten doorzocht. Onbekend wat er wordt ontvreemd.


**

18:28 07-SEP-02
loc.: ZAANDAM, PRAAMSTRAAT

Inbraak in woning
In de woning is overdag op zaterdag tussen 09.30 en 17.30 ingebroken. Toegang woning via steeg, poortdeur geforceerd, deur achterzijde van de woning geforceerd dmv demonteren van de schanieren en daarna deur geforceerd vermoedelijk met grote schroevendraaier. De woning: slaapkamers boven geheel doorzocht. Op eerste oog wordt een digitale videocamera gemist, een kluis weggenomen. In de kluis zat geld tevens een paspoort en een bankpas.


**

21:23 07-SEP-02
loc.: ZAANDIJK, GUISWEG

Auto vliegt over water en beland tussen de geiten
Melding auto uit de bocht gevlogen. Ter plaatse bleek dat VE (36 jarige Zaandijkse) over de A8 reed en bij de afrit Zaandijk-west haar remmen het begaven. In plaats van rechtsaf reed mevrouw recht door richting het politiebureau Zaandijk, over het fietspad, over de sloot, en kwam uiteindelijk tot stilstand in het weiland tussen de geiten. Bij haar in de auto zaten haar drie kinderen. Op bureau Zaandijk blies VE een F en de ademanalyse wees uit 685 ugl. Wonderwel raakte niemand gewond.


**

07-SEP0-02
loc.: ZAANDAM, STEVE BIKOPLANTSOEN

Diefstal auto
Tussen vrijdag 06-SEP-02 23:30 uur en zaterdag 07-SEP-02 20:15 uur Met betrekking tot de auto die werd ontvreemd kan het volgende worden vermeld: Merk van de auto Fiat type Uno, kleur wit en het kenteken ZF-14-BH In auto aanwezige voorwerpen: een weekend tas met kleding, handsfree kit, schoenen, mapje met ongeveer 30 cd's.


**

22:30 07-SEP-02
loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

Drugsdealers aangehouden
In de steeg achter de Oude Brug werden twee 38 jarige Volendammers Aangehouden die drugs stonden te dealen
Een verd. had 1 wikkel bij zich. Dit afgehandeld met een lik op stuk transactie. Andere verd. had 11 wikkels in zijn portemonnee


**
23:00 07-SEP-02
loc.: ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT

Auto gestolen
Auto gestolen tussen zaterdag 07-SEP-02 17:00 uur en zondag 08-SEP-02 00:30 uur De auto stond geparkeerd in de Dodonaeusstraat met de hoek van de Goedhartstraat te Zaandam. Merk van de auto Volkswagen type Golf, rood van kleur met het kenteken 14-JK-KZ


**


02:10 08-SEP-02
loc.: VOLENDAM, ZEESTRAAT

Duur vingertje
Na enige tijd al vervelend te zijn geweest in de omgeving van het buro, vond VE. (24 jarige Edammer) het op een gegeven moment nodig zijn middelvinger uit te steken in de richting van de politie. Hierop VE. aangehouden terzake belediging van ambtenaar.


**


03:06 08-SEP-02
loc.: VOLENDAM, BRUGSTRAAT

Drugsgebruiker aangehouden
In de steeg achter de Oude Brug stond de verdachte (42 jarige Volendammer) met nog twee personen snuiven. Na staande houding kwam een wikkel met daarin vermoedelijk coca´ne tevoorschijn.
Verdachte aangehouden. Hij was drie weken geleden al voor hetzelfde feit aangehouden.


**

Zaanstreek-Waterland Persdagrapport : weekend 06 t/m 08 sept. 2002 Kabinet Korpsleiding Samenstelling : Wietse Peper ( Sectie Communicatie Piket : Wietse Peper