Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-09-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.15 uur) Zondag 8 september 2002

Landgraaf, woninginbraak:
Zaterdagavond 7 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Kochstraat te Landgraaf. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door vermoedelijk via de brievenbus het slot van de deur open te hengelen. De woning werd daarna doorzocht waarbij een stereo-installatie en een cd-speler werden weggenomen. De bewoner bemerkte de diefstal omstreeks 23.00 uur nadat hij een klein half uurtje zijn woning had verlaten. Hij heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Landgraaf, aangehouden wegens vernieling:
Vijf inwoners van landgraaf en Kerkrade zijn zondagmorgen 8 september 2002 door de politie aangehouden nadat een ruit van een wachthuisje aan de Stationsstraat aan diggelen werd gegooid. Een politiepatrouille zag en hoorde zondagmorgen omstreeks 04.00 uur een luidruchtige groep jongeren voor het station in Landgraag lopen. Uit de groep werd met een steen een ruit van een wachthuisje ingegooid en meteen daarna werd ook het glas van een kaartjesautomaat vernield. Het vijftal werd door de politie aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. Wie verantwoordelijk is geweest voor de vernielingen wordt uitgezocht. Het vijftal varieert in leeftijd tussen de 15 en 22 jaar en zijn woonachtig in Landgraaf en Kerkrade.

Eygelshoven, inbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Torenstraat te Eygelshoven. De inbreker verschafte zich de toegang tot de woning door een rooster van een keldergat weg te nemen. De woning werd doorzocht waarbij o.a. twee GSMs, een video- en een filmcamera en twee beurzen met een nog onbekend geldbedrag werden weggenomen.

Reijmerstock, vijf aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging: De politie heeft zondagmorgen 8 september 2002 in Reijmerstock vijf mannen aangehouden die allen betrokken waren bij een vechtpartij / openlijke geweldpleging die plaatsvond op de Reijmerstokkerdorpstraat. De politie werd omstreeks 02.50 uur naar Reijmerstock ontboden omdat meerdere personen tegen een bushuisje aan het trappen zouden zijn. Bij het ter plaatse komen zag de politiepatrouille dat er massaal, geschat wordt door een man of 30, op de Reijmerstokkerdorpstraat rondom een taxibusje gevochten werd. Interventie van de politie had weinig resultaat, men bleef naar elkaar slaan en schoppen. Een man uit de groep die een andere man sloeg werd door de politie aangehouden maar deze kon zich weer lostrekken omdat een man de politie de aanhouding onmogelijk maakte. Beveiligingsmedewerkers van een aldaar gevestigd café deden er ook alles aan om de ruzie te sussen en waren de politie behulpzaam om de vechtenden te scheiden. Er werd een politiehond ingezet terwijl de aanwezige politieagenten gebruik moesten maken van de wapenstok om de vechtenden te scheiden en om zich zelf te beschermen omdat meerdere personen zich tegen de politie keerden. Nadat er meerdere politiepatrouilles ter plaatse waren gekomen werden uiteindelijk vijf personen wegens openlijke geweldpleging aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek en voor het opmaken van proces-verbaal ingesloten aan het politiebureau. De aangehouden mannen variëren in leeftijd tussen de 15 en 21 jaar. Zij zijn afkomstig uit Gulpen, Mechelen en Sint Geertruid.

Een 16 jarige inwoner van Maastricht werd eerder die avond in Reijmerstock al aangehouden. Hij werd door beveiligingspersoneel uit een café verwijderd omdat hij drugs aan het verkopen was. Hij werd door de politie aangehouden nadat in zijn kleding nog 7 vermoedelijk xtc-tabletten werden aangetroffen.

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 30 jarige inwoner van Landgraaf is door de politie zondagmorgen 8 september 2002 aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bemanning van een politieauto zag omstreeks 01.45 uur dat een bestuurder van een auto op de Bartokring zijn auto tot stilstand bracht, het portier zijn auto opende om vervolgens de inhoud van zijn maag op het wegdek te legen. Bij de daarop volgende controle bleek dat de bestuurder met dubbele tong sprak, bloeddoorlopen ogen had terwijl het zweet hem van zijn hoofd gutste. Een alcoholblaastest was eigenlijk niet nodig maar werd toch afgenomen. De blaastest viel slecht voor de bestuurder uit. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van net iets meer dan 1 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.