Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-09-2002
Politieberichten 8/9 (13:00) t/m 9/9 (07:00)

Drachten: man levenloos aangetroffen
Zondag rond 01.30 uur is een 37-jarige man levenloos in zijn woning aan de Sint Jansberg in Drachten aangetroffen. De politie vermoedt dat het gaat om een misdrijf. De politie heeft een 25-koppig recherche bijstandsteam samengesteld die de zaak nader onderzoekt.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van zaterdag op zondag is uit een auto aan de Oosterkade een radio/cd-speler gestolen. Het raam van het rechter voorportier was ingetikt. Een 22-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Appelscha: bekeuringen
Zondag rond 17.00 uur hebben aan de Boerestreek een 13-tal autos een bekeuring gekregen. De autos stonden buiten de vakken geparkeerd of stonden op het troittoir geparkeerd.

Zwaagwesteinde: auto te water
Zondag rond 19.45 is aan de Mieden een auto te water geraakt. Toen de politie ter plaatse kwam waren de inzittenden al uit de auto. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De auto is geborgen en vervolgens weggesleept.

Oudehaske: onder invloed
Zondag rond 21.30 uur stond een man naast zijn auto aan de Rijksweg. De 44-jarige man uit Heerenveen werd gecontroleerd en bleek gedronken te hebben. De man kreeg een rijverbod van acht uren.

Sneek: eenzijdige aanrijding
Zondag rond 22.00 uur zag de politie dat een auto tegen een boom was gereden aan de Kerkhoflaan. De bestuurder was niet meer ter plaatse. De politie vond de bestuurder van de auto in een woning nabij de plaats van het ongeval. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Sneek, bleek niet in het bezit van geldig rijbewijs en hij had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij 645 ug/l blies. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren.

Oudehorne: rijden onder invloed
Maandag rond 01.00 uur is aan de Oldeberkoperweg een 33-jarige man uit Oudehorne gecontroleerd. De man had gedronken. Op het bureau blies de man 244 u/gl, goed voor een rijverbod van een uur.

Grou: rijden onder invloed
Maandag rond 02.00 uur is aan de Stationsweg een 25-jarige man uit Leeuwarden gecontroleerd. De man had gedronken. Op het bureau blies hij 495 u/gl. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maadag rond 05.13 uur werd een 27-jarige man uit Wijnaldum gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. De man ging mee naar het bureau en blies daar 785 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.