Ingezonden persbericht

VirusAlert verbreedt toegang tot research en antivirus-oplossingen

Samenwerking met Panda Software biedt extra veiligheid voor 45-gratis duizend gebruikers

Doetinchem/Brussel, 9 september 2002 - Panda Software Benelux en VirusAlert zijn een samenwerking aangegaan, waardoor de bezoekers van de VirusAlert website nu nog gedetailleerdere en breder onderbouwde informatie kunnen vinden over virussen. Panda Software zal namelijk zijn onderzoekgegevens ter beschikking stellen, terwijl VirusAlert Panda Software zal meenemen in de berichtgeving over mogelijke leveranciers van specifieke oplossingen voor een bepaald nieuw virus. Deze overeenkomst past in de strategie van VirusAlert om door een zo breed mogelijke toegang tot anti-virusinformatie hun gratis abonnees nog beter te ondersteunen. Door daarbij met zoveel mogelijk leveranciers samen te werken, wil VirusAlert bovendien de eigen onafhankelijkheid waarborgen.

De diensten van VirusAlert bieden ondersteuning aan diegenen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van bedrijfssystemen of de beveiliging van netwerken. Ook vele SOHO's en privé-computergebruikers maken gebruik van dit gratis abonnement, dat hen zeer snel waarschuwt bij actuele virusbedreigingen. Op dit ogenblik zijn er 45 duizend gratis gebruikers van deze dienst. Daarnaast is er een betaalde SMS-waarschuwingsdienst, die abonnees bij gevaarlijke ontwikkelingen onmiddellijk een virusmelding stuurt.

Dirk Hengst van VirusAlert is enthousiast over de nieuwe samenwerking: 'Als merkonafhankelijke organisatie kunnen we nu nog beter onze abonnees ondersteunen. Bovendien werken we graag met zoveel mogelijk gerenommeerde partijen samen. Op dit moment zijn dat Aladdin, Crypsys/Sophos, NedSecure Consulting, Network Associates, Norman ASA, MessageLabs, Symantec en Thunderstore/Kaspersy. Dat we nu ook Panda Software Benelux tot onze strategische partners mogen rekenen, verheugt ons'.

Ruud Groeneboer, manager van Panda Software Benelux, ziet in deze samenwerking een erkenning van de Panda-technologie: 'We zien VirusAlert als een uitstekende partner die professionals ondersteunt bij de beveiliging van hun netwerk. Deze strategische samenwerking bewijst voor ons, dat we met onze technologie tot de belangrijke antivirus-leveranciers van Europa horen'.

Over Panda Software

Panda Software (www.pandasoftware.com) is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor multinationals, midden- en kleinbedrijf en voor thuisgebruikers. De volledig in eigen huis ontwikkelde technologie heeft meerdere onderscheidingen en kwaliteitscertificeringen ontvangen van erkende instituten als WestCoast Labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken met een gratis non-stop ondersteuning (24u/365d) heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor van Panda Software is gevestigd in Bilbao (Spanje). Er zijn wereldwijd 45 vestigingen.

Over VirusAlert

VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 45.000 gratis abonnees. Bezoek www.virusalert.nl

Nadere informatie: info@virusalert.nl

Voor de pers:
Panda Software: Ruud Groeneboer - Manager Benelux e-mail r.groeneboer@pandasoftware.be

VirusAlert Co Gersen, telefoon 0621 806709, e-mail co.gersen@virusalert.nl