Algemene Onderwijsbond

Wek het kabinet: van kaartenactie tot werkonderbreking Actie agenda AOb

Utrecht - 5 september - De Algemene Onderwijsbond organiseert de komende weken een groot aantal acties, alleen of samen met anderen, om de noodzaak van extra investeringen in het onderwijs onder de aandacht van de nieuwe coalitie te brengen. Hieronder vindt u de actie-agenda zoals die vandaag in Het Onderwijsblad verschijnt, met extra informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de AOb, 030-2989210 of 06-53410159

Wek het kabinet!
Kaartenactie vanaf heden tot Prinsjesdag
De scholen zijn begonnen, maar wie investeert in onze kinderen? Met de kaartenactie Wek het kabinet wil de AOb via haar leden een appel doen op minister Maria van der Hoeven om meer geld te bevechten in het kabinet. De kaarten worden kort voor Prinsjesdag aangeboden aan de minister. Nadere mededelingen over plaats en tijdstip volgen nog.

Behoud ID-banen: 9 en 11 september
Twee regionale acties voor behoud van ID-banen in het onderwijs. 9 september: Groningen, samen met andere bonden, 13.30 uur, Martiniplaza 11 september: Rotterdam, 14 uur, stadhuis, aanbieding zwartboek aan de wethouder van Onderwijs. Rotterdam telt veel ID'ers.

AOb-ledenbijeenkomsten - 10, 11 en 12 september
Alle van 19.30 tot 21 uur, toespraken van voorzitter Walter Dresscher of andere bestuurders over de kabinetsplannen en het ontbreken van een lange termijnvisie. Dinsdag 10 september: Amsterdam, Aristozalen, Teleport Boulevard 100; Deventer, Hogeschool IJselland (zaal C020), Handelskade 75 Woensdag 11 september: Eindhoven, Aristozalen, Vestdijk 30; Utrecht, hoofdkantoor AOb, Jaarbeursplein 22 Donderdag 12 september: Rotterdam, FNV-gebouw, Pegasusweg 200; Groningen, FNV-gebouw, Leonard Springerlaan 23

Landelijke werkonderbreking - 18 september

Werkonderbreking georganiseerd door de schoolbesturenvan één uur om de Algemene Beschouwingen te volgen. De AOb roept haar leden op om de oproep tot werkonderbreking van de schoolbesturen te volgen, dan wel er bij hun schoolbestuur op aan te dringen om de oproep van de besturenorganisaties uit te voeren. Er wordt één uur geen les te geven. Kinderen worden niet naar huis gestuurd, maar er worden andere activiteiten ondernomen op de school zelf. Nadere mededelingen volgen.