FNV

FNV Nieuwsagenda

Maandag

9 september. De FNV presenteert de uitkomsten van de Vierde Wachtkamerenquête. Dit voorjaar zijn een kleine 2.000 klanten van sociale diensten, UWV's en Centra voor Werk en Inkomen gevraagd naar hun ervaring met de dienstverlening.

9 september. Kaartenactie van de Algemene Onderwijsbond 'Wek het kabinet!'. De AOb wil via haar leden een appèl doen op minister Van der Hoeven van Onderwijs om meer geld te bevechten in het kabinet. De kaarten worden kort voor Prinsjesdag aangeboden.

9 september, 13.30 uur, Martiniplaza in Groningen. Regionale actie voor behoud ID-banen, georganiseerd door de FNV, ABVAKABO FNV, AOb en WIW-instellingen. Spreker is onder meer Guus van Huygevoort, voorzitter van ABVAKABO FNV.

9 september, 10 uur, Boulevard nabij Kurhaus in Scheveningen. Aftrap van plaatselijke actie van FNV Horecabond tegen het vastlopen van de CAO-onderhande-lingen. Aansluitend bezoek aan bedrijven en ketens in Den Haag om leden warm te maken voor de grote actie op 30 september in Utrecht. Deze acties vinden de gehele week in bijna alle grote steden van Nederland plaats. 's Avonds gaat de bond, vergezeld van muziek, de binnensteden in om langs terrassen en café's te trekken.

Dinsdag

10 september, Landgoed Avegoor in Ellecom. Interne conferentie van ABVAKABO FNV over arbeidsvoorwaar-denbeleid voor leden en kaderleden ter voorbereiding van de CAO-inzet voor 2003. "Het wordt geen gemakkelijk jaar", zo voorspelt FNV-voorzitter Lodewijk de Waal. "Maar we zullen niet met een inzet kunnen komen die beneden de inflatie-ontwikkeling van dit jaar ligt."

Woensdag

11 september, 14 uur, stadhuis Rotterdam. AOb-zwartboek over de positie van ID'ers wordt aangeboden aan de wethouder van Onderwijs Jacques van der Tak (CDA). Kritische noten van ID'ers over het takenpakket, bekendheid met de rechtspositie, begeleiding, carrièreperspectief en opleidingskansen. De ID'ers stromen nauwelijks door naar regulier werk. Van der Tak krijgt tevens een stapel handtekeningen tegen de afschaffing van ID-banen.

11 september, Restaurant Van der Valk in Hoofddorp. Start internationaal congres van Euromil met 25 militaire vakbonden uit zestien Europese landen. Het programma duurt tot vrijdagmiddag.

Donderdag

12 september, 10 uur, SER-gebouw in Den Haag. Vakcentrales en werkgevers, verenigd in de Stichting van de Arbeid (STAR), voeren kennismakingsgesprek met kabinet. Aansluitend een persconferentie in het SER-gebouw.

12 september, 9 uur, Restaurant Van der Valk in Hoofddorp. Ton Heerts, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, spreekt het congres van Euromil toe over de situatie van Nederlandse militairen en de Europese ontwikkelingen. Heerts steekt bovendien de Italiaanse marechaussees een hart onder de riem, voor wie het verenigingsrecht niet wordt erkend door hun eigen regering. "We hebben het wel over één Europa, maar er zijn op nationaal niveau nog duidelijk verschillen te zien", aldus Heerts.

Vrijdag

13 september, Restaurant Van der Valk in Hoofddorp. Voormalig AFMP-voorzitter Bauke Snoep wordt geïnstalleerd als president van Euromil. Tevens afsluiting van het internationale congres van Euromil.

Zaterdag

14 september, 13 uur, Sint Janskerk in Utrecht. Eeuwvergadering van de Bond tegen de Haast. Lodewijk de Waal verdedigt zich tegen het verwijt van Hester Macrander dat hij te weinig doet om de enorme tijdsdruk voor werknemers te verhelpen.

© 2002 FNV