Digitale Gemeente Houten

Houtense bridger tweede bij Gooise Viertallenwedstrijd

maandag 9 september 2002 - Bron: Marcel Winkel

De Houtense bridger Marcel Winkel heeft in het Gooise GBC viertallentoernooi met zijn team de tweede plaats behaald. Er deden aan dit toernooi 56 teams uit het hele land mee. Na zeven ronden van zeven spellen Zwitsers (de hoogste teams op de ranglijst spelen tegen elkaar), eindigde STAR net achter het eveneens uit Utrechts afkomstige BCO. In de laatste wedstijd boden Germann- Winkel met 31 punten samen een klein slem in harten uit, dat Germann ondanks een slecht troefzitsel met een overslag maakte. De Hagenezen aan de ander tafel, wilden op ditzelfde spel een grote achterstand wegwerken en boden zelfs groot slem.

Ook de Haagse leider haalde 13 slagen en won daardoor 13 imp's op dit spel, i.p.v. er evenzoveel te verliezen. Omdat met de troeven 4-1 (28% kans) of 5-0 (4% kans) bij de tegenstanders verdeeld groot slem een riskante onderneming was, bleef het Starpaar bewust in zes steken. De troeven zaten inderdaad 4-1 verdeeld, maar op de meest gunstige wijze: de tegenstander met het ene troefje had de boer (5,6% kans). Pech voor Germann-Winkel die hierdoor de eerste plaats aan hun neus voorbij zagen gaan.

Op maandag 23 september start de Houtense bridgeclub BOD '84 een cursus voor licht gevorderden. Er zijn voor deze cursus nog enkel plaatsen vrij. Voor meer informatie kunt u bellen met M. Winkel, tel 06 54 34 1927

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).