AutoRai

9-9-2002

Lee Bon beste Toyota Service Advisor van Nederland

Voor de vierde keer is bij Toyota-importeur Louwman & Parqui b.v. het TSA Skill Contest voor receptionisten georganiseerd. De winnaar van deze sportieve competitie mag zich de Beste Toyota Service Advisor van Nederland noemen.

En dit jaar ging deze prestigieuze prijs naar Lee Bon van Mengelers in Landgraaf. De tweede en derde plaats waren respectievelijk voor Marcel Limberger van DIGO (Delft) en Johan Bakx van Schreur (Den Helder). Een bijzondere prestatie, temeer omdat maar liefst zestig medewerkers uit de Toyota-organisatie voor de titel gestreden hebben.

Ik had het niet verwacht, het is echt een kroon op mijn werk, aldus een zeer blije Lee Bon (38), winnaar van het Toyota Service Advisor Skill Contest 2002. Toyota organiseert elk jaar een dergelijke finale, waarbij telkens een bepaalde functie binnen het Toyota-dealerbedrijf wordt belicht. Dit jaar kwamen zeven mannen en voor de eerste maal ook één vrouw (Marianne Bon-Bakker, Van Dorst -Roosendaal) door de zware voorronde.

De finalisten werd een aantal praktijkopdrachten voorgeschoteld op het gebied van service follow-up, garantie en garantieprocedures, klantenbehandeling, werkplaats- management, afspraak maken, proefrit, technische productkennis en onderhoud. Bij een aantal onderdelen was sprake van een rollenspel.

De dagjury bestond niet alleen uit interne deskundigen van Louwman & Parqui, maar ook uit twee externe deskundigen van de onderwijsinstellingen ROC Aventus (Apeldoorn) en IVA (Driebergen). Samen met nog tien opleidingsinstituten sponsort Louwman & Parqui deze technische scholen in het kader van T-TEP (Toyota Technical Education Program).

Het doel van het TSA Skill Contest is om de betrokkenheid van medewerkers bij de Toyota-producten en de Toyota-organisatie nóg verder te vergroten. Het opzetten van een interne competitie bevordert daarnaast de kwaliteit van dienstverlening. En dat blijkt ook wel uit de hoge score op het gebied van klantentevredenheid die Toyota jaar op jaar weet te realiseren.

Winnaar Lee van Bon is met deze prijs overigens uitverkoren om begin november deel te nemen aan de Europese versie van dit nationale evenement.