---
Manhattan Associates blijft sterke internationale resultaten boeken

---
Internationale omzet in eerste helft van het jaar 23% hoger dan tijdens dezelfde periode in 2001 Utrecht, 09/09/2002

Manhattan Associates, wereldwijd marktleider in extended supply chain toepassingen (x-SCE), bevestigt dat International Operations (Europa en Azië) nog steeds een sterke groei kent, ondanks het gewijzigde economisch klimaat. De internationale omzet steeg 75% tot 26,1 miljoen USD in 2001 (tegenover 14,9 miljoen USD in 2000). In 2002 zette de International Operations groep, die momenteel 112 medewerkers telt, deze groei voort. De internationale omzet tijdens de eerste helft van dit jaar bedroeg 14,6 miljoen USD, een groei van 23% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, met de traditioneel sterkere tweede helft van het jaar nog op komst.

Een aantal belangrijke nieuwe klanten hebben bijgedragen aan deze groei. Hoogenbosch Retail Group in Nederland, de auto-onderdelen- en fietsproducent Halfords in het Verenigd Koninkrijk en Australian Pharmaceutical Industries Limited (API) in Australië zijn voorbeelden daarvan. Vorig jaar zijn Manhattan's implementaties bij meer dan twintig klanten live gegaan, wat betekent dat het internationale klantenbestand nu meer dan vijftig klanten telt.

Deze groei heeft Manhattan Associates doen besluiten zijn internationale activiteiten uit te breiden en nieuwe kantoren zijn geopend in Nederland, Duitsland, India, Japan en Australië. De onderneming sleepte dit jaar reeds een aantal onderscheidingen in de wacht. De erkenning als de wereldwijde nummer één in de WMS-markt in de jaarlijkse studie 'Warehouse Management Systems Market Analysis and Forecast Through 2006' van de ARC Advisory Group, en als de belangrijkste SCM-leverancier ter wereld in de retailsector (Retail Week Top 100 IT Suppliers Survey). Tenslotte bestempelde het recente rapport 'Beyond WMS, Expanded Footprint and Vertical Focus Ensure Future Monumentum' van AMR Research, Manhattan Associates als de onderneming die de WMS-markt leidt.

"Klanten eisen supply chain execution-toepassingen die heel goed functioneren in de lokale markt en tegelijk op mondiaal niveau beheerd kunnen worden, " meent Jeff Baum, senior vice-president International bij Manhattan Associates. Daarom streeft Manhattan Associates naar kostenefficiënte oplossingen die klanten in staat stellen om een lokale oplossing te implementeren die door een wereldwijd aanwezige organisatie ondersteund wordt. De inspanningen die we de afgelopen vier jaar hebben geleverd om verder te internationaliseren, beginnen hun vruchten af te werpen. We stellen nog steeds vast dat ons ervaren team van specialisten in logistieke systemen en ons productenaanbod ons op de markt onderscheidt."
---
END

---
Over Manhattan Associates
Manhattan Associates is wereldwijd marktleider in oplossingen voor het beheer van de Supply Chain en Collaborative Commerce. Deze oplossingen combineren de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en de ervaring die Manhattan Associates heeft opgebouwd in het verbeteren van de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten. De onderneming heeft meer dan 800 klanten verspreid over meer dan 1100 vestigingen wereldwijd, waaronder sommigen van de belangrijkste producenten, leveranciers en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com
Jan Heijblom, Sales Manager Manhattan Associates Benelux, Tel: +31 (0)30 214 3000
Fax: +31 (0)30 214 3099, E-mail: jheijblom@manh.com Journalisten:
Voor Nederland: NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com Voor België: NewsEngine PR, Leen Dries, tel + 32 3 260 96 42, e-mail: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:MANH0009-22C94E