Ingezonden persbericht


1594277.gif

Kahuna Network Solutions presenteert innovatieve toepassingen tijdens InfoSecurity

Managed security toepassingen voor : mobiel werken VPN firewalls -- authenticatie

Amersfoort, 9 september 2002 Kahuna,specialist in informatiebeveiliging, zal met een aantal innovatieve beveiligingstoepassingen aanwezig zijn op de vakbeurs InfoSecurity (10 11 oktober, Jaarbeurs Utrecht). Een aantal


- Kahuna WebWerken "

Overal ter wereld veilig de bedrijfsapplicaties gebruiken. Zonder installatie en beheer van client software en met een zeer hoge mate van beveiliging. Maximaal profiteren van alle voordelen van thuis- en telewerken, tegen minimale kosten en beheerinspanningen. Kahuna WebWerken zorgt ervoor dat alle applicaties (Windows, maar ook mainframe en UNIX) vanaf elke plaats beschikbaar zijn. De gebruikers loggen via Internet in op de website van het systeem en gebruiken vanaf daar de applicaties en bestanden die het bedrijf hen toestaat.

Er wordt veilig gewerkt op de eigen interne bedrijfsservers van de klant, dus bestanden kunnen daar centraal worden bewaakt, bewaard en beheerd. Er is minimaal een bandbreedte van ongeveer 28k nodig; elk modern modem voldoet.

Kahuna WebWerken is in volledig beheerde vorm af te nemen. De klant betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand. De oplossing is standaard al zeer goed beveiligd en kan nog worden uitgebreid met token authenticatie, bijvoorbeeld Kahuna SecureAccess.


- KahunaVirtual Private Networking

Kahuna Virtual Private Networking (VPN) zorgt voor veilige verbindingen over een onveilig netwerk: het Internet. Met behulp van twee firewalls, die via een zogenaamde tunnel versleuteld gegevens met elkaar uitwisselen, ontstaat een veilige verbinding. Belangrijk voordeel is dat de datacommunicatie met vestigingen, thuiswerkers, klanten of leveranciers via relatief goedkope Internet bandbreedte verlopen. In vergelijking met vaste verbindingen van punt naar punt levert dat vaak enorme besparingen op. Daarbij zijn de data extra veilig, door de betrouwbare versleuteling.

Kahuna VPN is een oplossing voor organisaties met meerdere vestigingen, in binnen- en buitenland, voor organisaties die veel gebruik maken van datacommunicatie met klanten en leveranciers. Voor elke locatie wordt de juiste configuratie vastgesteld; voor kleine vestigingen voldoen eenvoudige oplossingen, terwijl een hoofdkantoor vaak om een meer robuuste uitvoering vraagt.

Kahuna VPN is in volledig beheerde vorm af te nemen, indien gewenst voor een vast lease-bedrag per maand. Kahuna is marktleider in beheerde firewalls. De dienstverlening is uitbreidbaar met authenticatie, bijvoorbeeld Kahuna SecureAccess


- Kahuna SecureAccess "

Token authenticatie is een beproefd middel om zeker te weten dat iemand die inlogt ook echt de persoon is die dat mag. Alle banken vertrouwen erop. Een dergelijk authenticatiesysteem in eigen beheer opzetten is echter kostbaar. Kahuna heeft een kosteneffectieve oplossing ontwikkeld: Kahuna SecureAccess. Voor een vast bedrag per maand krijgt de klant voor alle gebruikers een token en maakt hij gebruik van de Kahuna authenticatiesystemen, die hoog beschikbaar zijn uitgevoerd. Gebruikersbeheer doet de klant zelf eenvoudig en veilig via het web.


- WatchGuard ServerLock biedt extra veiligheid boven firewall
Het principe van ServerLock is eenvoudig. ServerLock van WatchGuard beveiligt de servers waarop het geïnstalleerd is, via een simpel aan/uit commando. De systeem- of netwerkbeheerder is als enige in staat deze status te wijzigen. Aangezien de meeste applicaties tijdens het dagelijks gebruik niet aangepast worden, kan de ServerLock permanent geactiveerd zijn ( aan ). Op geen enkele manier kan dan de applicatieprogrammatuur of het besturingssysteem worden benaderd. Desgewenst ook de applicatiedata niet. ServerLock is daardoor een nagenoeg waterdichte beveiligingsmethode voor het ongestoord laten draaien van besturingssystemen, applicaties en elementaire e-business toepassingen.

De technologie is enerzijds krachtig genoeg om schade te voorkomen en anderzijds simpel genoeg om geïmplementeerd te worden door personeel zonder al te veel beveiligingskennis. Daar waar intrusion detection systemen bewerkelijk en complex zijn en alleen onregelmatigheden melden, blokkeert ServerLock aanvallen daadwerkelijk en beschermt systemen. Deze eigenschappen zorgen voor een zeer gunstige prijs-kwaliteit verhouding.

ServerLock biedt beveiliging tegen externe- en interne aanvallen door het volgende te voorkomen:


- root kit installatie


- niet geautoriseerde veranderingen op web pagina s, scripts en content

- niet geautoriseerde installatie van kernel-dragende modules

- vernietiging, verwijdering of verwisseling van gegevens

- niet geautoriseerde aanpassing van wachtwoordbestanden en gebruikersaccounts
Meerdere servers via één management console
Het uitreiken van de sleutel en het openen en weer sluiten van de server kan functioneel worden gescheiden. Dan is het bijvoorbeeld de IT-manager of de applicatiebeheerder die bepalen wie de beheertaken mag uitvoeren. Die persoon mag dan zijn sleutel gaan halen. Eventueel zelfs per keer. Uiteraard wordt op deze manier eveneens vastgelegd op welke momenten applicatieonderhoud mag plaatsvinden. Bij beveiliging van meerdere servers kan het beheer van de ServerLock codes worden gecentraliseerd op één locatie met de WatchGuard ServerLock Manager. Die gebruikt een combinatie van PKI, een 239-bits Elliptical Curve Cryptosystem (ECC) van Certicom en drievoudige DES-encryptie, waardoor communicatie van en naar de management console onmogelijk kan worden afgeluisterd of onderschept.

Over Kahuna

Kahuna ondersteunt organisaties die zaken willen doen via internet. Kahuna Network Solutions ontwikkelt en beheert de snelle, veilige en 100% beschikbare infrastructuur die daarvoor nodig is. Kahuna is in Nederland marktleider op het gebied van managed security. Kahuna Business Solutions helpt organisaties met het managen van hun e-mail- en webself-serviceklantcontacten via het Internet. Kahuna levert een uitgebreide reeks aan eCRM-oplossingen, doorgaans op basis van Kana-producten. Kahuna onderscheidt zich doordat het bedrijf de oplossingen voor de opdrachtgever ook kan beheren (outtasking). De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Kahuna Telecom beheert de spraak en datacommunicatie voor bedrijven door telefonie en DSL te leveren met toegevoegde waarde.

Opdrachtgevers van Kahuna zijn onder meer Airmiles, @Home, Belastingdienst, Gemeente Eindhoven, IB-Groep, KPN Callcenters, Ohra en Wehkamp. Kahuna is een puur Nederlands bedrijf met internationale ambities. Kahuna is in 1997 opgericht door Rhett Oudkerk Pool (34). Kahuna heeft 20 consultants in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort.

Ga voor meer informatie naar www.kahuna.nl

Perscontacten

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0) 653 497 173

theo.loth@loth.nl


.

Kanuna is winnaar van de ICT Company Award 2002. Informatie over de ICT Awards vindt u op www.ictevent.nl