Ingezonden persbericht

Persinformatie

Nederland~ICT en MKB-Nederland maken label
'ICT in het MKB'

Delft, Woerden 9 september 2002

Nederland~ICT en MKB-Nederland hebben vandaag een intentieverklaring getekend om binnen zes maanden te komen tot een label voor het leveren van ICT-producten en diensten aan mkb-bedrijven.

Uit een gezamenlijk onderzoek, uitgevoerd door Heliview, blijkt dat het mkb over het algemeen tevreden is over hun bestaande ICT-leveranciers. Gemiddeld krijgt de ICT-leverancier een 7,2 van het mkb als rapportcijfer. Wel blijkt dat een meerderheid van de mkb-ondernemers vindt dat hun ICT-leveranciers en dienstverleners zich meer zouden moeten verdiepen in hun specifieke branche en markt. Bovendien hebben veel mkb-bedrijven moeite een goede keuze te maken uit het grote aanbod van ICT-producten en diensten.

Met het label 'ICT in het mkb' willen Nederland~ICT en MKB-Nederland de herkenbaarheid van ICT-diensten en producten voor het mkb verhogen. Samen met MKB-Nederland zal Nederland~ICT de criteria voor het label opstellen. Bedrijven die diensten en producten leveren onder dat label zullen aan bepaalde basis voorwaarden voldoen, waardoor het mkb-bedrijf beter weet waar het aan toe is.

Daarnaast zal een checklist voor mkb-bedrijven worden ontwikkeld, waarmee de mkb-ondernemer geholpen wordt de juiste vragen aan zichzelf en zijn leverancier te stellen.


---
Noot aan de redactie (