Gemeente Heeze-Leende


Controle LPG-tankstations op naleving milieuregels

De Landelijke Coördinatiecommissie Milieuwethandhaving (LCCM) heeft in 2001 een meerjarenprogramma vastgesteld waarin diverse handhavingprojecten zijn opgenomen.

Op basis van landelijke en provinciale afspraken volgen de handhavingpartners in de regio (zoals gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en de Milieudienst Regio Eindhoven) deze LCCM-projecten. De projecten worden regionaal gecoördineerd door het Servicepunt Handhaving. Een aantal van de projecten heeft te maken met veiligheid en risicos. Zo is ook het project LPG-tankstations een LCCM-project dat landelijk in 2002 zal worden uitgevoerd.

Om te beoordelen in hoeverre LPG-tankstations in de regio Brabant Zuidoost conform de milieuregels in werking zijn, worden deze tankstations op korte termijn gecontroleerd op basis van een regionaal draaiboek waarin een vastgestelde checklist is opgenomen. Met behulp van de checklist zullen de logboeken, de installaties en voorzieningen van de LPG-tankstations worden gecontroleerd. De resultaten en knelpunten van dit project zullen per deelnemende gemeente en ook regionaal door het Servicepunt Handhaving Brabant Zuidoost worden geïnventariseerd en voor 1 november 2002 in een evaluatierapport worden vastgelegd.