Openbare Bibliotheek Oss

4 september 2002

Quiz: Leren kun je overal

Dinsdagavond 10 september om half acht in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10, spelen vier teams de quiz "Leren kun je overal" Ze laten zien wat ze kennen en weten en wat er zoal te leren valt. Met deze quiz, een kennis- en vaardighedentoets, wil de werkgroep Week van het Leren Oss, leren ruim onder de aandacht brengen bij het publiek.
Er zijn vier deelnemende teams


1. Politici:Henny van Uden, PvdA; Evert van Schoonhoven, Groen Links; Jan Ras, CDA

2. prominente Ossenaren: Paul van Mook, oprichter St Sebastiaan gilde, Mari Nelissen, directeur Muzelinck en Bibliotheek, Frans Heesen, directeur Heesen Shipyards.
3. Communicatie: Manjo van Boxtel, journaliste, Els Langendijk, directie secretaresse Philips, Ton Hendriks, projectleider RIGOM

4. Docenten: Daniël van Huffel, Jeanne van Amstel, Volksuniversiteit, Dorothée Brands, ROC de Leijgraaf.

De jury bestaat uit drie leden Herman Delwich en Arie Jansen, Oog voor Oss; Gülsen Altunsoy- Aksu, directeur IVC. Het geheel wordt gepresenteerd door Marcel Bouwman, docent Volksuniversiteit en Maasland College.
Het belooft een wetenswaardige en interessante strijd te worden. Publiek is van harte welkom.

De jaarlijkse Week van het leren is van 6 tot en met 14 september. Deze internationale campagne wordt dit jaar in Nederland en ook in Oss voor de derde keer gevierd.
Om interessante en plezierige dingen te leren kunt u ook hier in de regio terecht. In het kader van de Week van het leren laten de Bibliotheek Oss, ROC de Leijgraaf, het RIGOM, het Maasland Gilde, de Volksuniversiteit, de Vrouwenschool en het Internationaal Vrouwen Centrum zien op welke manieren je allemaal kunt leren. Samen organiseren ze gezellige en informatieve festiviteiten op de weekmarkten en in het gemeentehuis.
Daarnaast zetten deze instellingen hun deuren open voor belangstellenden die alvast de sfeer willen proeven. De website http://wvhloss.cjb.net geeft daarover informatie.

In de Week van het leren zijn er in Oss diverse activiteiten om het publiek te laten zien dat de uitspraak 'leren kun je overal' echt waar is.