Gemeente Weert

22-08-2002

Sector Sociale Zaken gaat spreekuur houden in verzorgingshuizen

Voor de bewoners van de verzorgingshuizen en de aanleunwoningen van Van Berloheem en Ververshof in Weert gaan twee medewerkers van de gemeentelijke sector Sociale Zaken wekelijkse spreekuren verzorgen. De bedoeling van de spreekuren is de bewoners individueel te informeren over de regelingen die door de sector Sociale Zaken worden uitgevoerd. Het gaat dan om de regelingen Wet Voorzieningen Gehandicapten, Bijzondere Bijstand, Minimabeleid en Sociaal-Cultureel Fonds.

Het wekelijkse spreekuur in Ververshof begint op dinsdag 10 september. In Van Berloheem wordt gestart op woensdag 18 september. De spreekuren vinden plaats tussen 10.30 en 12.00 uur. De bewoners kunnen er zonder afspraak terecht.

Stimulans
Met deze spreekuren wordt getracht de bewoners van de twee verzorgingshuizen te stimuleren gebruik te maken van deze financiële regelingen. Tot nu toe bleken niet veel bewoners van deze regelingen op de hoogte te zijn. Sociale Zaken denkt met deze aanpak de drempel om gebruik te maken van deze regelingen te kunnen verlagen.