Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch, september 2002

Noordbrabants Museum van 10 t/m 20 september 2002 gratis toegankelijk i.v.m. ombouw zalen en herinrichting collecties

Voor de goede orde maken wij u erop attent dat het Noordbrabants Museum van dinsdag 10 tot en met vrijdag 20 september gratis toegankelijk is. Gedurende deze periode wordt in de Nieuwbouwvleugel de succesvolle zomerexpositie Liefde op het eerste gezicht afgebroken en de grote najaarstentoonstelling Per Saldo - Honderd verrassende kunstwerken uit de ABN AMRO Collectie opgebouwd. Tevens wordt in deze fase gewerkt aan een omvangrijke herinrichting van vaste collecties. Hierdoor zijn sommige museumzalen tijdelijk niet toegankelijk en zijn vele kunstwerken tijdelijk naar het depot verhuisd.

Tezelfdertijd zijn er in het museum naast onderdelen van de vaste collecties drie kleine exposities te zien: in de Tuingalerij hangt t/m zondag 15 september a.s. recent figuratief schilderwerk van de jonge Brabantse kunstenares Ingrid Simons. Daarnaast presenteert het museum in het kader van het Erasmusfestival 2002 in het paleisgedeelte beneden t/m 17 november a.s. 52 foto's die de Erasmusprijs winnaars Bernd en Hilla Becher in 1988 hebben gemaakt van de De Mijn in Winterslag, België, én de interactieve installatie Electric Motion van de Duitse componist en geluidskunstenaar Christof Schläger.

Op vrijdag 20 september 2002 vindt er, zoals wij u reeds separaat berichtten, in het kader van de expositie Per Saldo vanaf 11.00 uur een besloten ontvangst voor vertegenwoordigers van de pers plaats. U bent van harte welkom op deze ontvangst.

Aan de redacties:
Indien u meer informatie over de herinrichting of de kleine exposities wilt of u wilt aanmelden voor de besloten ontvangst voor de pers bij Per Saldo op 20 september a.s., kunt u contact opnemen met Rick Vercauteren, tel. 073 - 6877 807 of rvercauteren@noordbrabantsmuseum.nl of met Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl

Per Saldo, honderd verassende kunstwerken uit de ABN AMRO kunstcollectie In het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch
Te zien van 21 september t/m 1 december 2002
Internet: www.noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 AB 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.