Actueel

Een tijdelijke leliebollenspoelinstallatie

Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 10-09-2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerveld heeft tijdelijk vrijstelling verleend voor het oprichten en in gebruik nemen, voor de maximale duur van drie jaar, van een leliebollenspoelinstallatie op een perceel aan de Hennehorstweg te Uffelte.
Tegen dit besluit is bezwaar gemaakt. Ook is de voorzieningenrechter van de rechtbank (sector bestuursrecht) gevraagd een voorlopige voorziening te treffen.
Het is in deze zaak de vraag of een dergelijke vrijstelling noodzakelijk is. Volgens de bestuursrechter zijn er onvoldoende gegevens boven tafel gekomen om het standpunt van de gemeente Westerveld te kunnen onderschrijven dat deze installatie niet past binnen het ter plaatse toegestane agrarische gebruik. Indien de installatie past binnen het agrarische gebruik dan is geen vrijstelling noodzakelijk.
Voor het geval er wel een vrijstelling is vereist, hetgeen de gemeente bij de behandeling van de bezwaarschriften dient te onderzoeken, is de bestuursrechter van oordeel dat er onvoldoende objectieve feiten en omstandigheden aanwezig zijn om te kunnen aannemen dat de spoelinrichting ter plaatse tijdelijk wordt gevestigd. Dit alles is voldoende voor een schorsing van de verleende vrijstelling.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AE7392
(Zie het originele bericht)