Keurmerkinstituut

Maandelijkse consumententips per email



BLEISWIJK, 20020910 --
Het Keurmerkinstituut verspreidt elke maand een gratis email met drie beknopte consumententips. De tips helpen de lezer bij het vinden van kwalitatief hoogwaardige producten, diensten en accommodaties.

De consumententips zijn in juli jl. voor het eerst uitgegeven. Enkele onderwerpen uit de eerste drie afleveringen zijn:
- betekenis van gevarensymbolen op consumentenproducten
- aankoop en gebruik van autostoeltjes voor kinderen
- overzicht van vlekkengidsen op internet

- FSC-keurmerk op hout

- gevaren in de kinderopvang
Vaak wordt verwezen naar websites waar hoogwaardige informatie over het genoemde onderwerp is te vinden. Soms linkt een tip naar de resultaten van een recente onafhankelijke test, bijvoorbeeld van de Consumentenbond. De consumententips hebben alleen betrekking op niet-levensmiddelen.

Het Keurmerkinstituut wil met deze emailservice de benutting van onafhankelijke consumenteninformatie bevorderen. Dit kan er o.a. toe leiden dat consumenten vaker de lijsten van goedgekeurde producten, diensten en accommodaties op zijn website www.keurmerk.nl zullen raadplegen. Naast consumentenproducten gaat het om campings, maneges, zwembaden, speeltoestellen, en organisaties voor kinderopvang.

Alle tot nu toe verspreide consumententips zijn te vinden op:

http://www.keurmerk.nl/Product/Nieuwsbrief.html

Hier kan men zich ook abonneren op deze kosteloze emailservice. De consumententips zijn ook bereikbaar via www.keurmerk.nl, de homepage van het Keurmerkinstituut. Afmelden gaat net zo makkelijk als aanmelden: elke aflevering beschrijft hoe men het abonnement met een simpele mail kan beëindigen. Het Keurmerkinstituut gebruikt de adressen niet voor andere doelen, en speelt ze niet door aan derden.