Politie Twente


Persberichten Politie Twente 10 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.67634981

Zuid-Twente:

Aanhouding na diefstal fiets
02-760566
Enschede, Oldenzaalsestraat
Dinsdag 10 september, omstreeks 00.20 uur
Werd gemeld dat een getuige had gezien dat door een man een fiets was weggenomen aan de Oldenzaalsestraat. Ook was waargenomen waar de dief met de fiets naar binnen was gegaan. Bij deze woning werd aangebeld en werd door een medebewoner open gedaan. In de gang van de woning werd de gestolen fiets aangetroffen. Bleek dat een 23 jr. bewoner van het huis net was thuisgekomen. Hij lag al op bed en bekende direct de fiets te hebben weggenomen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is afgehoord en na verhoor weer heengezonden. De fiets is op de plaats waar hij was weggenomen, weer terug gezet.


Auto's gestolen
02-069970 / 02-069915 / 02-070151
Enschede
Zaterdagmiddag jl., nacht van zondag op maandag jl. en maandagmiddag jl.
Werden een drietal auto's gestolen. Zaterdagmiddag zette een 29 jr. Enschedeer zijn auto even langs de kant van de weg op de hoek Laaressingel / Faberstraat. Hij liet de auto open en de sleutels in het contactslot. Toen hij na een uurtje op de plek waar zijn auto had gestaan terug kwam, was deze verdwenen. Weggenomen werd een groene Skoda Favorit met het kenteken XP-30-PN.
In der nacht van zondag op maandag werd tussen 22 en 09.30 uur en rode Toyota Corolla met het kenteken DB-PR-44 weggenomen vanaf de Burg. Van Veenlaan.
Maandagmiddag tenslotte werd tussen 14 en 17 uur een grijze Mazda 323 met het kenteken ZK-73-NY, weggenomen vanaf de Kanaalstraat.


Aanhouding woninginbreker
02-063328
Enschede, Sumatrastraat / Hanenberglanden
Inbraak tussen 12 en 16 augustus aan de Sumatrastraat, aanhouding gisteren aan de Hanenberglanden
Tussen 12 en 16 augustus jl., werd er ingebroken in een woning aan de Sumatrastraat. Een onderzoek door het woninginbrakenteam van de politie Zuid-Twente werd ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd gisteren in een woning aan de Hanenberglanden een 24 jr. Enschedeer aangehouden. Hij trachtte nog aan zijn aanhouding te ontkomen door via tuinen en schuttingen weg te rennen, maar politiemensen waren sneller en konden hem in de omgeving arresteren. Hij is meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld en opgesloten. In de woning werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. O.a. werden goederen aangetroffen die afkomstig zijn van de inbraak aan de Sumatrastraat. Het onderzoek wordt voortgezet.


Aanhouding bij woninginbraak
02-760525
Haaksbergen, Spoorstraat
Maandag 9 september, omstreeks 20.45 uur
Werd door een getuige doorgegeven dat op dat moment werd ingebroken in een woning aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Bij de woning werden twee mannen aangetroffen. Op dat moment kwam ook de bewoonster thuis en bleek dat er was ingebroken en dat er uit een van de slaapkamers sieraden waren ontvreemd. Een van de twee mannen kon worden aangehouden. De tweede wist te ontkomen. Aangehouden werd een 48 jr. man uit Oldenzaal Men was de woning via een openstaand raam binnengeklommen. De 48 jr. is aan het bureau opgesloten. Een deel van de buit werd in de directe omgeving teruggevonden. Een onderzoek wordt ingesteld.


Winkeldievegge opgesloten
02-760453
Enschede, van Loenshof
Maandag 9 september, omstreeks 17.40 uur
Bij een schoenenzaak aan het van Loenshof werd een 28 jr. Enschedese door winkelpersoneel aangehouden, omdat ze tweepaar schoenen had weggenomen en die zonder af te rekenen had meegenomen. Zij is overgedragen aan de politie die haar hebben opgesloten. Later op de avond is ze in verzekering gesteld omdat ze van nog meer winkeldiefstallen wordt verdacht. Ook in deze zaak wordt het onderzoek voortgezet.


Aanhouding na diefstal kratten bier
02-760421
Enschede, Schuttersveld
Maandag 9 september, omstreeks 15.15 uur
Bij een supermarkt aan het Schuttersveld werden door een drietal inzittenden van een auto, zeven kratten met bier weggenomen. Kenteken en merk van de auto werden door getuigen genoteerd. Aan de hand hiervan werd even later de auto aan de Nierstraat in Enschede gesignaleerd en werden de toen nog twee inzittenden, Enschedeers van 29 en 35 jr., aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier zijn ze later in verzekering gesteld en opgesloten. Een onderzoek wordt ingesteld. Bij het aantreffen van de auto, waren de kratten bier reeds verdwenen.


Aanhoudingen na vechtpartij
02-760507
Enschede, de Genestetstraat
Maandag 9 september, omstreeks 19.30 uur
Werd gemeld dat aan de Genestetstraat een vechtpartij gaande was. Ter plaatse werd een grote groep bewoners op straat aangetroffen. Twee personen stonden tegenover elkaar en bedreigden elkaar met diverse wapens. De een met een vleesmes en de ander met een grote steeksleutel. Over en weer werd geprobeerd elkaar te raken. De politiemensen zagen kans de wapens af te pakken en de twee mannen werden, om verdere escalatie te voorkomen, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werden de twee, Enschedeers van 24 en 57 jaar, opgesloten. Wat de aanleiding cq de oorzaak van het geheel is geweest, is nog onduidelijk en zal worden uitgezocht.


Aanhoudingen na aantreffen harddrugs
02-760570
Enschede, Zunabrink
Dinsdag 10 september, omstreeks 00/45 uur
Werd gemeld dat een drietal personen zich verdacht ophield tussen geparkeerde auto's. In de omgeving werden twee van de drie aangetroffen. Bij het zien van de politiemensen gooiden de twee iets weg. Bij controle bleek het weggegooide te gaan om een leeg pakje sigaretten met daarin een plastic zakje met pillen. Daarnaast werd een opgevouwen papieren zakdoekje gevonden met daarin ook een aantal pillen. De twee mannen vertelden dat ze door een derde persoon, waarvan ze alleen een voornaam wisten, waren afgezet. De twee, Amsterdammers van 21 en 23 jr., werden aangehouden en aan het bureau opgesloten. Een van de twee had ook nog twee blokken hasj bij zich en een behoorlijke hoeveelheid geld. Een onderzoek naar de herkomst van de pillen wordt ingesteld.


Reclamebord valt om, twee fietsters gewond
02-760401
Enschede, Oldenzaalsestraat / Boulevard
Maandag 9 september, omstreeks 14.10 uur
Tijdens graafwerkzaamheden viel een groot reclamebord om op de hoek van de Oldenzaalsestraat en de Boulevard. Twee fietsters werden door het omvallende bord geraakt. Voorbijgangers haalden de twee, Enschedeers van 14 en 52 jr., onder het bord vandaan en door de ambulance werden de twee met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in