Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 10 september 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
02-760380
Wierden Erve Meijerinksweg
Maandag 9 september 13.15 uur
Een 46-jarige automobilist uit Oldenzaal reed over de genoemde weg in de richting van de Looweg. Onder het rijden keek hij in zijn agenda en had niet geheel de aandacht bij het rijden. Hij raakte met zijn auto van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij werd een hoofdwond en gebroken hand naar het ziekenhuis overgebracht.


Doorrijden na aanrijding met letsel
02-760542
Almelo kruising Bornsestraat / Schipbeekstraat
Maandag 9 september 22.20 uur
Een onbekend gebleven automobilist reed over de Bornsestraat en sloeg op genoemde kruising links af de Schipbeekstraat in. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Almelo. Een getuige zag dat de automobilist stopte, achteruit reed en vervolgens met grote snelheid en gedoofde lichten de Schipbeekstraat in reed. De bromfietser raakte ernstig gewond aan zijn knie en werd met spoed voor operatie naar het ziekenhuis overgebracht. Met behulp van de getuigen werd de identiteit van het voertuig bekend. Bij de politie was bekend bij wie het voertuig in gebruik was. De bedoelde auto werd aangetroffen op de Markgraven in Westerhaar. De auto had verse schade en de motor was nog warm. De auto is afgesleept en een onderzoek naar de bestuurder wordt ingesteld.


Woninginbraak
02-760419
Almelo Gebroeders van Doorenstraat
Maandag 9 september tussen 08.30 en 15.00 uur
Een 36-jarige bewoner deed aangifte van diefstal uit zijn woning. Nadat een ruit was vernield werd toegang tot de woning verkregen. Weggenomen werden onder andere een antieke klok, bankpassen, twee fototoestellen en een aantal GSM-toestellen.


Inbraak in bedrijfspand
02-070188
Almelo Grotestraat
Dinsdag 10 september 04.25 uur
Tijdens de surveillance zagen politiemensen de toegangsdeur van een bedrijfspand aan genoemde locatie open staan. Er werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat er was ingebroken. In de directe omgeving werd door een getuige een hem bekende persoon gezien, die hij van de inbraak verdacht. Een tweede assistentieauto kwam deze persoon tegen op zijn fiets in de Grotestraat. De verdachte, een 24-jarige Almeloër werd hierop aan-gehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en schold de politiemensen uit. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-760338
Hengelo Sloetsweg
Maandag 9 september 09.30 uur
Een 73-jarige automobilist uit Hengelo reed over genoemde weg komende vanuit de richting Oldenzaalsestraat. Hij wilde naast zijn woning parkeren en moest daarvoor links afslaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan de tegemoetkomende 55-jarige Hengelose automobiliste. Er volgde een frontale aanrijding waarbij de 55-jarige met haar auto nog een geparkeerde bestelbus ramde. Beide automobilisten werden met divers letsel voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.


Inbraak in horeca
02-760519
Hengelo Beekstraat
Maandag 9 september
Nadat de achterdeur op onbekende wijze was geopend werd toegang verkregen tot het horecapand. Binnen werden twee gokkasten open gebroken en geld uit een kassalade weggenomen. De buit bedraagt enkelen duizenden euro's.


Aanhouding wegens mishandeling en ontvoering
02-760545
Hengelo Ajaxstraat
Maandag 9 september 22.20 uur
Bij de politie een vechtpartij gemeld, welke zou hebben plaatsgevonden in een woning aan genoemde locatie. Daarna waren meerdere personen in een auto weggereden, waarbij een persoon tegen zijn wil de auto was ingetrokken. Enige tijd later meldde het slachtoffer, een 31-jarige Enschedeër zich telefonisch bij de politie. Hij was door meerdere mannen met geweld en onder bedreiging een auto ingetrokken. Hij was ook door deze personen mishandeld. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen. Een van de verdachten, een 33-jarige Enschedeër, werd door de politie diezelfde nacht in zijn woning aanhouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.