Ingezonden persbericht

Persbericht Nederlands Film Festival

ONDER EMBARGO TOT PERSCONFERENTIE 17.00 UUR

Utrecht, 10 september 2002

Bekendmaking genomineerden Vakprijs Production Design

Het Nederlands Film Festival reikt dit jaar het Gouden Kalf voor de Vakprijs uit in de categorie Production Design. Genomineerd zijn Harry Ammerlaan, het duo Rikke Jelier en Alfred Schaaf en Vincent de Pater. De nominaties zijn tot stand gekomen door een enquête die gehouden is onder Nederlandse filmprofessionals.

Het Gouden Kalf voor de Vakprijs wordt op vrijdag 4 oktober 2002 uitgereikt tijdens het Nederlands Filmgala, tegelijkertijd met de tien Gouden Kalveren die door de Jury worden toegekend en het Gouden Kalf voor de Grolsch Publieksprijs.

Naar aanleiding van de Vakprijs presenteert het Nederlands Film Festival een programma dat het filmvak production design belicht. Donderdag 26 september kunnen belangstellende filmprofessionals en studenten deelnemen aan een seminar met achtereenvolgens een masterclass van Gast van het Jaar Pieter Verhoeff en de production designer van Nynke Gert Brinkers en een casestudy van de Rotterdam Film Commission over de sterk gegroeide mogelijkheden van Rotterdam als AV-stad en als filmlocatie. Tenslotte is er een discussie met een aantal vooraanstaande production designers. Onder leiding van Gert Brinkers maken studenten op vrijdag 27 september in een workshop kennis met de mogelijkheden van production design. In het Grolsch Festivalpaviljoen is een expositie te zien van het decor van The Discovery of Heaven, waar met foto's, video en een maquette de totstandkoming van de hemel en de 'Dome of the Rock' wordt gepresenteerd.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl

In bijlage: filmografie genomineerden



Ingezonden persbericht