Provincie Utrecht

Persbericht

Reconstructie Amsterdamsestraatweg Baarn ter verhoging verkeersveiligheid

10-9-2002
De gemeente Baarn heeft goedkeuring gevraagd voor haar bestemmingsplan voor de reconstructie van de Amsterdamsestraatweg in Baarn. De reconstructie moet plaatsvinden om de verkeersveiligheid ter plaatse te verbeteren. Het plan heeft betrekking op het stuk tussen de Drakenburgerweg en de Luitenant Generaal van Heutzlaan. Samen met provincie en politie streeft de gemeente naar een betere verkeersveiligheid. Gedeputeerde staten zijn op 10 september 2002 akkoord gegaan met de plannen.

Een belangrijke aanleiding voor de reconstructie is de moeilijke oversteekbaarheid van de Amsterdamsestraatweg. Om dit te verbeteren worden op verschillende plaatsen middeneilanden aangelegd en wordt op een deel van de Amsterdamsestraatweg de toegestane snelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Door deze veilige rustpunten en de lagere snelheid wordt het oversteken gemakkelijker. Daarnaast wordt de rijbaan versmald en wordt er een inhaalverbod ingesteld voor de hele N221 om de overzichtelijkheid voor voetgangers en fietsers te verbeteren. De plannen zijn primair bedoeld om specifieke veiligheidsproblemen op te lossen en worden uitgevoerd volgens de principes van het beleidsconcept 'Duurzaam veilig'.

Enkele omwonenden en de Stichting Mooi Baarn hebben bedenkingen ingediend. GS menen echter dat het plan uit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening aanvaardbaar is en verlenen goedkeuring. De bedenkingen zijn deels ongegrond verklaard en deels buiten behandeling gelaten vanwege te late indiening.

Meer informatie: Christianne Colaris, telefoon 030-258 32 07 of Christianne.Colaris@provincie-utrecht.nl