ORGANON NEDERLAND BV

Remeron Soltab snel oplossend antidepressiemiddel

Organon introduceert Remeron(r) SolTab(r): het eerste snel oplossende antidepressiemiddel in tabletvorm.

Oss, 10 september 2002. Organon introduceert op 16 september aanstaande Remeron(r) SolTab(r) (mirtazapine) op de Nederlandse markt, het eerste snel oplossende antidepressivum in tabletvorm dat niet met water hoeft te worden ingenomen. Remeron SolTab maakt de behandeling gemakkelijker wat kan bijdragen aan de therapietrouw.

Therapietrouw bij behandelingen met antidepressiva is een bekend en groot probleem. Van alle depressieve patiënten houdt 30 tot 68% al binnen één maand op met de behandeling. Volgens Aly van Geleuken, psycholoog en directeur van de Depressie Stichting, 'is therapietrouw bij behandeling van depressie van groot belang. In de praktijk blijkt dat patiënten het vooral lastig vinden om het gebruik van antidepressiva vol te houden. Dit wordt door vele factoren in de hand gewerkt. Om terugval te voorkomen wordt door de Depressie Stichting het gebruik van antidepressiva gedurende 9 tot 12 maanden aanbevolen'.

Een recent gepresenteerd en een uniek prospectief onderzoek laat zien dat Remeron SolTab snel werkt. Binnen vier dagen na het begin van de behandeling met Remeron SolTab ervaarden patiënten een significante vermindering van hun depressieve klachten; een verbetering die aanhield gedurende de eerste twee weken van de behandeling1.

Eerdere introducties van Remeron SolTab in de Verenigde Staten en Europa zijn zeer succesvol verlopen. Remeron SolTab wordt volledig vergoed.

Remeron SolTab is verkrijgbaar in tabletten van 30 mg en 45 mg. De standaard vastgestelde dagelijkse dosering is eenmaal daags een tablet van 30 mg.

Patiënten kunnen zich voor eventuele vragen wenden tot Organon Service, tel.: 0800.9999000. Of contact opnemen met de Depressie Stichting, tel.: 0900.9039039. (deze telefoonnummers kunnen eventueel redactioneel worden vermeld).

Organon is een vooraanstaande farmaceutische onderneming die zich richt op de gezondheidszorg. Organon ontwikkelt en produceert innovatieve receptplichtige geneesmiddelen op het gebied van Gynaecologie, Psychiatrie, Cardiologie, Immunologie en Anesthesie. Organon producten worden in meer dan 100 landen op de markt gebracht vanuit meer dan 50 lokale vestigingen. Momenteel heeft het bedrijf wereldwijd ongeveer 13,000 medewerkers in dienst. Organon is de farmaceutische business unit van Akzo Nobel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Monique Mols, Media Relations, the Netherlands, NV Organon Monique.Mols@organon.com
Tel. 0412.66.5440
Tel. Mobiel 06.22.99.0575
Fax 0412.66.2568

Voor meer productinformatie: www.remeron.nl en www.organon.nl

Voor meer informatie over depressie:
De Depressie Stichting
Postbus 99
5600 AB EINDHOVEN
E-mail: info@depressiestichting.nl
Internet: www.depressiestichting.nl
NB: redactioneel telefoonnummer van de Depressie Stichting is 040.2135214, hier moeten patiënten niet naar bellen.
Referentie:

1. Kjernisted K. (2002). Mirtazapine (orally disintegrating tablet) versus sertraline: a prospective onset-of-action trial. International Journal Neuropsychopharmacology, 5 (1):5140

11 sep 02 07:30