Provincie Limburg

www.limburg.nl Sitemap

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 10 september 2002

Onderwerp

Besluit


1.


GSB-Venlo De Staay
Informatie: C. Dieteren, afdeling Zorg tel. (043) 389 74 23
e-mail: cpwm.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben in het kader van het provinciale GSB-beleid aan de gemeente Venlo een investeringssubsidie van 340.335,16 beschikbaar gesteld voor nieuwbouw van De Staay. Aanvullend is een bedrag van 240.756,04 gereserveerd voor Venlo voor te ontwikkelen voorstellen op het terrein van de vermaatschappelijking van de zorg c.q. de vormgeving van maatschappelijke steunsystemen.


2.


Halfjaarverslag Handhaving en Monitoring 2002 Informatie:J. Speck, afdeling Handhaving en Monitoring tel. (043) 389 75 37
e-mail: jpm.speck@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Halfjaarverslag Handhaving en Monitoring 2002 vastgesteld en aangeboden aan de Vaste Commissie voor Milieu en Agrarische Zaken.


3.

Wob-verzoek Milieugroep Regionaal Stort Westelijke Mijnstreek inzake Afvalberging Schinnen
Informatie: J. Beek, afdeling Handhavinge en Monitoring tel. (043) 389 76 94
e-mail: jj.beek@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur van de Milieugroep Regionaal Stort Westelijke Mijnstreek inzake de Afvalberging Schinnen, te honoreren.


4.

Tussenrapportage project nieuwkomers Informatie: I. Mallee, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel. (043) 389 77 75
e-mail: il.mallee@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de nota Tussenrapportage nieuwkomers ter vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten. Overleg met de gemeenten en organisaties heeft een aantal provinciale actiepunten opgeleverd, waarmee de Provincie het gemeentelijk beleid, gericht op integratie en groter draagvlak voor nieuwkomers intensiever kan ondersteunen. Voor drie projecten is inmiddels opdracht verstrekt:
- een haalbaarheidsonderzoek naar een centraal informatie en communicatiepunt;

- een inventarisatie van een aantal voorbeeldprojecten;
- een inventarisatie en advies over integrale gemeentelijke aanpak beleid nieuwkomers.
Begin 2003 moeten de resultaten beschikbaar zijn.


5.

Vragen ex artikel 21 RvO van mevrouw Pelzer (CDA) over het aangaan van subsidie-verplichtingen door Gedeputeerde Staten voor de periode na 2003
Informatie: H. Bremmers, unit Coördinatie Economie en Gemeentefinanciën
tel. (043) 389 7269
e-mail: hwhm.bremmers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de vragen beantwoord en daarin aangegeven dat het College zonder toestemming van Provinciale Staten geen voortgaande verplichtingen is aangegaan na 2003.


6.

Air-road Terminal Zuid-Limburg Infomatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel. (043) 389 72 50
e-mail: pme.habets@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de initiatiefgroep air-road Terminal Zuid-Limburg een antwoordbrief gezonden waarin zij reageren op de plannen voor de ontwikkeling van een air-road Terminal.


7.

Opdrachtverlening ERAC bv ten behoeve van formulering projectvoorstel voor het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg in het kader van Innovatieve Acties ESF
Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 79 82
e-mail: pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten ten behoeve van de projectformulering voor het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg (VWL) expertise in te huren ter voorbereiding van een projectaanvraag in het kader van Innovatie Acties van het Europees Sociaal Fonds een opdracht te verlenen aan Erac bv ten bedrage van 21.717,50 incl. BTW. Het projectvoorstel is gericht op verder uitbouw van de VWL-structuur op regionaal niveau.


8.

Halfjaarverslag 2002 Vergunningverlening Informatie: G. Crutzen, afdeling Vergunningen tel (043) 389 75 71
e-mail: gcm.crutzen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het Halfjaarverslag 2002 Vergunningverlening en hebben dit verder ter kennisneming gezonden aan de Vaste Commissies Milieu en Agrarische Zaken en Verkeer en Waterstaat uit Provinciale Staten.


9.

Vergadering van de IPO-adviescommissie Milieu, Water, Landbouw en Natuur d.d. 12 september 2002 Informatie: S. Swelsen, afdeling Coördinatie en Ondersteuning tel. (043) 389 75 25
e-mail: segt.swelsen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de voorbereiding van de vergadering van de IPO-adviescommissie Milieu, Water, Landbouw en Natuur (MWLN).


10.

Verbetering prognose-instrumentarium voor het omgevingsbeleid Informatie: R. Cimmermans, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie tel. (043) 389 79 62
e-mail: rjc.cimmermans@prvlimburg.nl

In het POL hebben Provinciale Staten zich uitgesproken voor een verbetering van de samenhang tussen de prognoses op verschillende onderdelen van het omgevingsbeleid. Gedeputeerde Staten hebben nu ingestemd met een plan van aanpak voor dit verbeteringstraject. Deze aanpak is gebaseerd op de resultaten van een brede oriëntatie.


11.

Vragen ex artikel 21 RvO van heren Gubbels, Van Soest en Bettinger (GL) inzake hoogwater in de stroomgebieden van Elbe en Donau Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de heren Gubbels, Van Soest en Bettinger inzake hoogwater in de stroomgebieden van Elbe en Donau vastgesteld. Informatie is verschaft over de thans lopende onderzoeken van RIZA/KNMI en de situatie te Nederlands Limburg.


12.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Vrehen (CDA) inzake watersnood te Midden-Europa
Informatie: J. Molleman, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 70 70
e-mail: jab.molleman@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de heer Vrehen (CDA) inzake de watersnood in Midden-Europa vastgesteld. Informatie is verschaft inzake de opportuniteit van assistentie aan een met de Provincie Limburg vergelijkbare regio in het getroffen gebied.


13.

Rapport verkeersonveilige aansluitingen op provinciale wegen periode 1999-2001
Informatie: R. Fasen, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 76 80
e-mail: rmm.fasen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het rapport verkeersonveilige aansluitingen op provinciale wegen periode 1999-2001 en de rapportage aangeboden aan de Vaste Commissie Verkeer en Water.


14.

Rapport Montzenlijn
Informatie: E. Roufs, afdeling Mobiliteit tel.(043) 389 71 66
e-mail: pmf.roufs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de 'Quick-scan Montzenlijn tussen Antwerpen en Duisburg' en deze toegestuurd aan de leden van de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat.


15.

Brief aan minister de Boer van Verkeer en Waterstaat over de verbetering van het openbaar vervoer in Zuid-Limburg Informatie: H. Koolen, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 75 84
e-mail: hmjl.koolen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben een brief gestuurd aan minister de Boer van Verkeer en Waterstaat om te pleiten voor meer geld voor de verbetering van het openbaar vervoer in (Zuid-)Limburg en een spoedige besluitvorming over het project Light Rail.


16.

Vragen ex artikel 21 RvO van de heer Wessels (D66) over aantasting beeld-bepalend dorpsgezicht door totale bomenkap in de kom van Mook Informatie: G. Griffioen, afdeling Provinciale Wegen tel. (043) 389 77 29
e-mail: gab.griffioen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld.


17.

Voorbereiding Uitvoeringscontract 2003 Informatie: J. Duijsings, afdeling Landelijke Leefomgeving tel. (043) 389 76 33
e-mail: jjhm.duijsings@prvlimburg.nl

De Provincie Limburg heeft haar ambitie kenbaar gemaakt ten aanzien van de activiteiten die zij in 2003 wil uitvoeren op het gebied van landinrichting, grondverwerving en gebiedsgerichte uitvoering van plattelandsbeleid. Op basis hiervan worden in IPO-verband onderhandelingen gevoerd met het rijk voor de toekenning van middelen voor 2003.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 16-9-2002 10:18