Gemeente Zaanstad

De B&W besluitenlijst van 10 september 2002

vrijdag 20 september 2002

Het college van Burgemeester en Wethouders van Zaanstad heeft de volgende besluiten genomen:

Wijzigingen APV
Burgemeester en wethouders gaan de Gemeenteraad voorstellen enkele tekstuele wijzigingen door te voeren in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV).
Het betreft een aanpassing in art.6.1a (over Toezichthouders), waarin de namen van de nieuwe afdelingen en diensten van de gemeente Zaanstad zijn verwerkt. Dit nieuwe namen vloeien voort uit de Zaankanteling. Tegelijk is in de hele APV de tekst ´burgemeester en wethouders´ vervangen door ´het college´. Deze wijziging vloeit voort uit de Gemeentewet, die per 7 maart dit jaar wijzigde. De gemeentewet hanteert namelijk overal de terminologie ´college´ in plaats van ´burgemeester en wethouders´.

Aankoop pand Noordschebos
Burgemeester en wethouders zijn akkoord met de aankoop van het perceel Noordschebos 2, Zaandam. De koopsom bedraagt 295.000,-. Het betreft een perceel grond met daarop een woning, bergingen en garagebox. Het onroerend goed is aan de gemeente Zaanstad aangeboden in het kader van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten, die op delen van het centrum van Zaandam en de stationsomgeving rust. Het huidige Noordschebos is een belangrijke plek binnen het project Inverdan (`Hart voor Zaanstad´). De Gemeenteraad wordt van de aankoop in kennis gesteld.

Wijziging leges brandweer
Burgemeester en wethouders gaan aan de Raad voorstellen om twee wijzigingen aan te brengen in de ´Verordening op de heffing en invordering van Brandweerrechten´. Allereerst wordt het tarief voor het gebruik van de hoogwerker verhoogd om het kostendekkend te maken (van 219,72 naar 338,77 per uur). Het betreft hier inzet van de hoogwerker door derden in situaties die niet voortvloeien uit de reguliere brandweertaken (hulp aan mens en dier). Voor het ter beschikking stellen van de brandweer voorlichtingsbus aan andere gemeenten worden voortaan ook kosten doorberekend: 250,- per etmaal. Uiteraard worden deze kosten niet in rekening gebracht als de bus binnen Zaanstad voor preventie/voorlichtingsdoelen wordt ingezet.

Havens en vaarwegen: budget inhuurkrachten inzetten voor vier vaste vaarvakbeheerders
Burgemeester en wethouders gaan het budget dat beschikbaar was voor inhuurkrachten t.b.v. de burgbediening, inzetten voor vier vaste formatieplaatsen. De werving van deze functionarissen start binnenkort. De afdeling beschikt daarmee straks over 7 vaarvakbeheerders. Op termijn zullen alle kunstwerken (bruggen e.d.) die de gemeente in beheer heeft, door hen op afstand bediend worden vanuit het Havenkantoor.

Inspraakreacties Voorontwerp bestemmingsplan Wormerveer-Zuid Het voorontwerp bestemmingsplan Wormerveer-Zuid heeft van 23 mei tot 19 juni jl ter inzage gelegen conform artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening van de gemeente Zaanstad. Op 4 juni heeft een inspraakavond plaats gevonden in De Lorzie in Wormerveer. Daarnaast is het voorontwerp voorgelegd aan een aantal instanties in het kader van artikel 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening 1985.
Zowel in het kader van de inspraak als van het artikel 10 Bro zijn een aantal reacties ontvangen. Deze reacties zijn samengevat, van een gemeentelijke reactie voorzien en voor zover noodzakelijk verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. De beide notas worden toegezonden aan de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Wijkbeheer. Voor gebied geldt momenteel geen bestemmingplan en is de bouwverordening leidend. Het bestemmingsplan is er om duidelijkheid te geven over de bouwmogelijkheden in het gebied. Voor Wormerveer-Zuid is een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin een beeld van het gebied is vastgelegd.

Inspraakreacties Voorontwerp bestemmingsplan Boon-locatie Wormerveer Het voorontwerp bestemmingsplan Boon-locatie heeft van 6 juni tot 4 juli jl ter inzage gelegen conform artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening van de gemeente Zaanstad. Op 20 juni heeft een inspraakavond plaats gevonden in De Lorzie in Wormerveer. Daarnaast is het voorontwerp voorgelegd aan een aantal instanties in het kader van artikel 10 van het Besluit op de ruimtelijke ordening 1985.
Zowel in het kader van de inspraak als van het artikel 10 Bro zijn een aantal reacties ontvangen. Deze reacties zijn samengevat, van een gemeentelijke reactie voorzien en voor zover noodzakelijk verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. De beide notas worden toegezonden aan de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Wijkbeheer.