Programmabureau Advies Overheid.nl

Burgemeester Kok opent vernieuwde website gemeente Marum

Dinsdag 10 september aanstaande verricht burgemeester Jan Wicher Kok de officile handeling voor de ingebruikname van de vernieuwde website www.marum.nl van de gemeente Marum. Deze handeling vindt omstreeks 15.25 uur plaats in de hal van het gemeentehuis te Marum.

Medio juni is de vernieuwde website van de gemeente Marum on line gegaan. De afgelopen maanden hebben we in nauwe samenwerking met gewerkt aan de bouw en realisering van de vernieuwde site. Het resultaat mag er zijn. Marum heeft een geheel vernieuwde, moderne en aantrekkelijke site gekregen. Inmiddels staat ook de productencatalogus op de site (digitaal loket): de eerste stap naar meer interactieve dienstverlening. De website bevat op dit moment de belangrijkste basisinformatie van en over de gemeente. Een webredactie is verantwoordelijk voor het verder 'uitbouwen' en actueel houden van de site.

The Factor.e te Groningen heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe site. Zij hebben ook het web onderhoudssysteem (phq) ontworpen, waarmee de webredacteuren op eenvoudige wijze de informatie kunnen invoeren. De nieuwe site bevat meer content (informatie) en biedt meer mogelijkheden dan de oude site. Onder meer is de productencatalogus toegevoegd. Via deze productencatalogus is het mogelijk informatie op te vragen over producten en diensten die de gemeente Marum aanbiedt aan burgers en bedrijven. Tevens kunnen bezoekers van de site formulieren downloaden, printen en invullen.

De gemeente Marum heeft sinds oktober 2000 een eigen internetsite. De oude site was een zogenaamde eerste generatiesite, een informatieve site. Aanleiding voor de vernieuwing van de site is het Automatiseringplan 2002-2006 van de gemeente. Hierin is onder meer aangegeven dat de gemeente toe wil naar een meer interactieve site.

Ter gelegenheid van de ingebruikname en ter promotie van de site schrijft de gemeente een prijsvraag uit. Deze staat in het digitaal loket (productencatalogus). De prijsvraag bestaat uit een vijftal vragen. De antwoorden op de vragen kunnen de bezoekers in principe vinden op de site. Uit de goede inzendingen trekken we een winnaar. Deze onvangt van de gemeente en The Factor.e een prijs. (Persbericht gemeente Marum)

www.ictu.nl