Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

bouw

Aanpassing meldingsregeling vergunningsplichtige bouw

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Z/PB-2271358

9 september 2002

Ingevolge het Besluit van 3 september 2001, kenmerk CZ/IZ/2197752, tot wijziging van de beleidsregel ex artikel 3 van de wet Ziekenhuisvoorzieningen zijn ziekenhuisorganisaties verplicht de zogenoemde `stakeholders te betrekken bij voorgenomen plannen voor concentratie van zorg of voor een nieuwe verdeling van zorg tussen ziekenhuizen of ziekenhuislocaties. Deze wijziging heeft betrekking op vergunningplichtige bouw.

Tijdens het algemeen overleg met De vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de positionering van algemene ziekenhuizen van donderdag 14 maart jl. heeft mijn ambtsvoorganger met het oog op het bereikbaarheidsvraagstuk inzake de algemene ziekenhuizen onder meer toegezegd ook de meldingsregeling ex WZV snel te zullen aanpassen. Deze toezegging heeft zij nog eens herhaald in een brief van 26 maart jongstleden.

Bijgevoegd treft u aan de circulaire aan de besturen van de algemene en categorale ziekenhuizen waarin ik aangeef dat de stakeholders ook betrokken dienen te worden indien het gaat om bouw waarop de meldingsregeling van toepassing is.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. Eduard J. Bomhoff

Aanpassing meldingsregeling vergunningsplichtige bouw 1. Aanpassing meldingsregeling vergunningsplichtige bouw
Kamerstuk, 9-9-2002

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=18322 .