Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-09-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Onder invloed

SOEST Een 50-jarige automobilist uit Soest is maandagavond rond 19.45 uur aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt op de Soesterbergsestraat. Hij reed op de Soesterbergsestraat komende uit de richting Soest en wilde rechtsaf slaan maar zag een fietser over het hoofd die in dezelfde richting reed. De fietser (vrouw, leeftijd en woonplaats onbekend) wist de auto te ontwijken maar kwam toch ten val waarbij zij licht gewond raakte aan haar arm. Omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was, werd op het politiebureau bij de automobilist een ademanalyse gedaan waarbij bleek dat de man een alcoholpromillage van 2,15 in het bloed had. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcohol

BAARN - Surveillerende politiemensen controleerden dinsdagmorgen rond 00.50 uur een auto op de Amsterdamsestraatweg omdat zij vermoedden dat er alcohol in het spel was. Dit bleek inderdaad zo te zijn. De bestuurder, een 54-jarige man uit Soesterberg, bleek bij een ademanalyse op het politiebureau een alcoholpromillage van 0,80 in het bloed te hebben. Hij is met een rijverbod van twee uur en een bekeuring vertrokken.

Achtervolging

BAARN Toen surveillerende politiemensen dinsdagmorgen rond 02.00 uur op de Nieuwstraat een auto wilden controleren, reed de automobilist pijlsnel weg over de Eemnesserweg richting de Molenweg. De automobilist negeerde de stoptekens en kon met moeite op de weg blijven. Op de kruising Wittelaan Gerrit van der Veenlaan vloog de auto uit de bocht en kwam in de berm terecht. De bestuurder, een 31-jarige man uit Baarn, gedroeg zich vervolgens recalcitrant en kon na een korte worsteling geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau. Daar bleek hij na ademanalyse 1,70 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.