Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Publieksopening ISA-winkel op 14 september

AMERSFOORT Zaterdag 14 september vindt de publieksopening van de ISA-winkel op winkelcentrum Emiclaer plaats.

Sinds 1 maart zit op de Beurs 25 op het WC Emiclaer de ISA-winkel. De winkel is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Welzijn Amersfoort en het politiedistrict Eemland zuid. In de winkel kunnen mensen terecht voor wijkgebonden informatie, het doen van aangiftes, het verkrijgen van advies en het bezoeken van een gratis spreekuur van onder andere pedagogen, advocaten en maatschappelijk werkers. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag 09.00 12.00 uur: meldpunt wijkbeheer tel. 4555440 13.30 16.30 uur: servicepunt politie tel. 0900-8844 vrijdagavond van 18.00 21.00 wijkbeheer en politie.

Na de officiële opening van 1 maart, wordt de winkel op zaterdag 14 september feestelijk geopend voor het publiek. Op het winkelcentrum Emiclaer vinden diverse optredens en activiteiten plaats. s Ochtends rijdt een geluidswagen van het mobiele theater Uptown door Amersfoort-Noord en tussen 12.00 - 16.00 uur treden de volgende lokale artiesten en in het winkelcentrum Emiclaer op: Showband Animato, Common Country Dancers, DMF & Unbreakable, jazz - & 2step R&B, Joop en de Begonias en dweilorkest De Batenbouwers. Verder kunnen jong en oud een presentje in de winkel ophalen waaronder een handige actuele plattegrond van Amersfoort en is de winkel open voor informatie over de diverse diensten. Kinderen kunnen zich voor de winkel op de foto laten zetten met een snelle politieauto.

Straatroof

AMERSFOORT Op de Langestraat is maandagavond een 26-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar tas.

De vrouw liep kort voor tien uur over de Langestraat toen een man op de fiets haar tas afpakte en er vandoor ging. Ze rende nog achter de jongeman aan, maar die wist via de Stovesteeg en de Muurhuizen weg te komen.

Het gaat om een jongeman met een licht getint uiterlijk en halflang krullend haar tot in de nek. Hij droeg vermoedelijk een leren jas en ging er vandoor op een mountainbike. Mensen die meer informatie hebben over de dader kunnen bellen met de recherche van district Eemland zuid via 0900 8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerij ontmanteld

AMERSFOORT De politie trof maandagmiddag in een pand aan de Ariane een hennepkwekerij aan met zon 2.250 hennepplanten. De elektriciteitsmaatschappij constateerde dat de stroom was gestolen. De apparatuur en planten werden afgevoerd en de politie heeft de zaak in onderzoek.