Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 september 2002
·

Verkeersongeval Noordwijkerhout
Na een aanrijding met een personenauto op maandag 9 september raakte een 27-jarige bromfietster uit Noordwijkerhout gewond. De 24-jarige bestuurder van de auto reed omstreeks 17.00 uur over een bedrijfsterrein aan de Leidsevaart. Vanaf het terrein reed hij de Leidsevaart op en vervolgens sloeg hij linksaf in de richting van Lisse. Bij het afslaan liet hij de tegemoetkomende bromfietster niet voorgaan waardoor er een aanrijding ontstond. De bromfietster liep een gebroken been op en werd overgebracht naar het LUMC.

Fietser bedreigd Oegsgeest
Een 15-jarige fietser uit Oegstgeest heeft aangifte gedaan van bedreiging met een mes en met mishandeling door nog twee onbekende jongens op donderdagavond 5 september. De Oegstgeestenaar fietste tussen 22.15 en 22.25 uur via het Emmaplein over de Hofbrouckerlaan. Op de Regentesselaan werd naar hem geroepen, waarna vervolgens twee jongens bij hem kwamen fietsen. Op de Hofbrouckerlaan stopte de fietser toen hij werd gemaand te stoppen. Hierna ontstond een woordenwisseling tussen de drie waarbij de Oegstgeestenaar werd bedreigd met mishandeling. Nadat een fietsband was lekgestoken fietsten de twee jongens weg in de richting van het Hofbrouckerpark. De politie is op zoek naar getuigen, en met name naar een fietsende voorbijganger die door de Oegstgeestenaar werd aangeroepen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Oegstgeest, telefoonnummer 0900 - 8844. Beide jongens zijn ongeveer 15 jaar en 1.75 m lang, één met blonde korte stekels en de ander met kort blond haar, beide jongens droegen donkere kleding.

Diefstal uit woning Leiden
In een studentenwoning aan de Papengracht is in de nacht van maandag 9 september ingebroken. Vermoedelijk kwam men de woning binnen door middel van het 'flipperen'van de voordeur. Uit een kamer werd onder andere sigaretten, een zonnebril en sieraden weggenomen.

Bromfietster ten val Leiden
Een bromfietster is op maandagavond 9 september ten val gekomen en gewond geraakt. De bromfietster reed even voor 22.00 uur over de Plantagelaan en sloeg linksaf de Utrechtse Veer op. Ze wilde het fietspad oprijden maar kwam hier ten val. De bromfietster viel met haar hoofd op straat.

Beroofd van tas Leiden
Een 44-jarige fietster uit Leiden heeft aangifte gedaan beroving van haar boodschappentas. De vrouw fietste omstreeks 22.45 uur over het linkerfietspad op de Voorschoterweg in de richting van Voorschoten. Net voor het benzinestation naderden drie scooterrijders met in totaal zes jongens waarna plots door één van hen haar boodschappentas uit het fietsmandje werd weggenomen. De scooterrijders reden vervolgens weg in de richting van Leiden. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 - 8844.

Brand in woning Leiden
Op maandag 9 september heeft er brand gewoed in een woning aan de Strandschelpenbank. Een buurvrouw ontdekte omstreeks 15.10 uur rook in de woning en schakelde direct de brandweer. De brandweer kon de brand snel blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan door het broeden van met boenwas doordrenkte doeken. Twee treden van een trap liepen hierdoor schade op. Door het blussen van de brand liep ook de vloer waterschade op.

Aanrijding door invoegmanoeuvre Leiden
Bij een verkeersongeval op maandag 9 september op de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag raakten een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vroomshoop en een 53-jarige automobilist uit Rotterdam betrokken. De automobilist reed omstreeks 16.45 uur over de invoegstrook komende uit de richting van het benzinestation. Bij het invoegen reed op dat moment de vrachtwagen. Doordat er vermoedelijk vlak voor de vrachtwagen werd ingevoegd ontstond er een aanrijding tussen deze twee voertuigen. De auto schoot hierdoor schuin de rijbaan over en kwam aan de linkerzijde van de rijbaan tegen de vangrail tot stilstand. De automobilist klaagde over pijn in de nek.

Diefstal uit bedrijf Nieuwerkerk a/d Ijssel
In een bedrijf aan de Reigerhof is in de nacht van maandag 9 september ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan. Binnen werd de zaak doorzocht waarna speelgoed werd weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in de brand Nieuwerkerk a/d Ijssel
In de late avond van maandag 9 september heeft een auto aan de Britsezoom in de brand gestaan. Omstreeks 23.30 uur werd de brand ontdekt waarna de eigenaar de brand bluste met een poederblusser. Het is nog niet duidelijk wat de schade is. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Lethmaetstraat is in de nacht van maandag 9 september ingebroken. Men kwam het bedrijf binnen door middel van het zogenoemde 'hengelen' van de voordeur. Uit het bedrijf werden onder andere rijbewijzen en een computer weggenomen.