ARRIVA wint aanbesteding 10 september 2002

ARRIVA wint aanbesteding openbaar vervoer Drechtsteden en Alblasserwaard / Vijfheerenlanden

De tweede aanbesteding van openbaar vervoer in Zuid-Holland is gewonnen door ARRIVA Nederland. Naar het oordeel van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben wij de beste offerte ingediend voor het verrichten van het openbaar vervoer in het concessiegebied Drechtsteden en Alblasserwaard / Vijfheerenlanden.

In 2001 werden de contracten in het oorspronkelijke werkgebied (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland) voor langere tijd verlengd. Het winnen van deze aanbesteding is, na de eerder gewonnen aanbesteding in Rivierenland, de tweede grote buiten haar oorspronkelijke werkgebied, een bewijs voor de kracht van onze onderneming.

Met deze gunning verkrijgen wij het recht om in de periode van 1 januari 2003 tot en met 31 december 2006 het openbaar vervoer in dit gebied te verzorgen. Het betreft een contract met een waarde van 70 miljoen Euro.

In de winnende offerte staan een groot aantal voorstellen, die het openbaar vervoer in dit gebied de komende 4 jaar zullen gaan verbeteren.

Naast deze extra's in de dienstregeling wordt ook de kwaliteit van het vervoer verder verhoogd. Zo zal ARRIVA zo snel mogelijk met een volledig nieuw wagenpark (110 bussen) de diensten in het gebied gaan uitvoeren. Dit zijn milieuvriendelijke bussen, die vrijwel allemaal zullen zijn voorzien van een lagevloer. Daarmee zijn deze bussen beter toegankelijk, ook voor ouderen en mensen met kinderwagens of zware bagage.